23 Квітня 2024, 13:42 | Реєстрація | Вхід
/ «Шевченкова біографія – справжня і химерна» - 23 Червня 2017

«Шевченкова біографія – справжня і химерна»

Категорія: «Події»
Дата: 23 Червня 2017 (П'ятниця)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1103


Київська Книгарня «Є», видавництво «Критика» та Інститут Критики запрошують на лекцію д-ра Михайла Назаренка (КНУ ім. Тараса Шевченка) «Шевченкова біографія – справжня і химерна» з нагоди виходу у світ його книжки «Поховання на могилі: Шевченкова біографія у фольклорі та фейклорі» та 2-го тому зведення «Тарас Шевченко в критиці». Захід відбудеться 23 червня. Початок — о 18.30.

«Поховання на могилі» (2017) – найповніше тематично систематизоване зібрання переказів про Тараса Шевченка, «химерна біографія з народних вуст», несподівана й захоплива. В єдиний метасюжет складаються прижиттєві чутки та посмертні леґенди, спогади сучасників і фантастичні оповіді нащадків, ідеологічно вивірений фольклор совєтських часів і запаморочливий фейклор псевдошевченкіяни.

Другий том видання «Тарас Шевченко в критиці» є найповнішим на сьогодні коментованим зібранням текстів про Шевченкову літературну й образотворчу спадщину, опублікованих за життя й у перший рік по смерті поета.


На лекції Михайло Назаренко розповість, як фольклорний та фейковий образ поета співвідноситься із реальною постаттю Шевченка.

Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54

Журналістів, зацікавлених узяти коментарі в авторки, домовитися про інтерв'ю до/після події або отримати дотичні інформаційні матеріяли, просимо звертатися до прес-служби «Критики»: press@krytyka.com


0 коментарів

Залишити коментар

avatar