29 Березня 2024, 13:08 | Реєстрація | Вхід
/ «Зорі у квадраті» Ольги Ковалевської у Вінниці - 21 Червня 2017

«Зорі у квадраті» Ольги Ковалевської у Вінниці

Категорія: «Події»
Дата: 21 Червня 2017 (Середа)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 957


Вінницька Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію поетичної книжки Ольги Ковалевської «Зорі у квадраті», що відбудеться 21 червня за участю авторки. Початок – о 18.30. Модератор – Олександр Вешелені.

Літературознавці та філософи часто називають поезію «алгеброю метафор». Цю тезу підтверджує назва книжки Ольги Ковалевської«Зорі у квадраті». Однак, математики тут небагато, – значно більше світлої наївності та нещадної самоіронії з вуст дитини, яка виросла, але так і не подорослішала. Філософія цієї книжки заснована на фундаментальних речах – любові до людей та світу. Тож перехід від фізики до метафізики можна і не помітити… За словами Ольги Ковалевської, географія книжки охоплює чотири міста: Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Київ та Суми. «Найбільш ранні вірші писались у віці 15 років, – каже авторка. – Найпізніші – ті, що писалися нещодавно. Тобто під цією обкладинкою вмістились 15 років життя: спостережень, філософських роздумів, любовних історій».

«Я люблю, коли книжка віршів складається в одну історію, – говорить про «Зорі у квадраті» Мар’яна Савка. – А ця книжка для мене – це історія дівчинки, яка, дорослішаючи, обрала вірші інструментом власного пізнання світу. Ось вона сторожко іде стежкою, в руках невеликий ліхтарик, який вихоплює з імли якісь несподівані вітражні пазли – і вони зблискують звабливим сяйвом наївно зворушливих істин, але ще не дають розуміння всієї картини. Але дівчинка сміливо йде далі – промінь ліхтарика стає все сильнішим і потужнішим, просвічує наскрізь реальність, віднаходячи там усе більше сенсів, кольорів, почуттів. І врешті це вже не ліхтарик – це вже схоже на світло велетенського екрана, на якому іде повнометражний фільм, таке справжнє соковите кіно, з вічним сюжетом пошуку кохання та сенсу буття».


Ольга Ковалевська – журналістка, поетеса. Народилася у Хмельницькому. Закінчила Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Протягом 2007—2010 рр. отримала музичну освіту у студіях при Національній заслуженій капелі бандуристів та Народному хорі ім. Верьовки. Була ведучою «Яскравого радіо» (м. Київ), де створювала програми про провідних українських музикантів і культурних діячів. Співпрацювала з Сергієм Фоменком (гурт «Мандри»), скрипалькою Мирославою Которович та джазовим гуртом «JT Fresh» як PR-менеджер. Вела програму «Сумщина Incognita» на телеканалі UA:СУМИ. Протягом 2016 року організувала творчі проекти у Сумах: музично-поетичну виставу «Двічі нескінченність» за участі Каті Chilly та Романа Гриньківа; виставка колажів до власних віршів «Зорі у квадраті». Мешкає в Сумах.


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar