19 Квітня 2024, 11:29 | Реєстрація | Вхід
/ Дитина у звичаях і віруваннях українського народу - 14 Червня 2017

Дитина у звичаях і віруваннях українського народу

Категорія: «Події»
Дата: 14 Червня 2017 (Середа)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1065


Львівська Книгарня «Є» та видавництво «Інтелектуальна книга» запрошують на презентацію перевидання книжки Марка Грушевського та Зенона Кузелі «Дитина у звичаях і віруваннях українського народу». Захід відбудеться 14 червня, о 18.30.

Ця книжка є унікальною збіркою першоджерельного матеріалу, зібраного священиком, етнографом, єпископом УАПЦ Марком Грушевським наприкінці ХІХ ст., та упорядкованого вченим-етнологом, академіком Зеноном Кузелею. Вперше видання побачило світ у Львові в 1906-му році, проте довгий час лишалося недоступним для широкої аудиторії. Перша частина праці присвячена докладному висвітленню тем, що довгий час були закриті для обговорення: народні уявлення про статеве життя, вірування в те, як утворюється й розвивається плід у лоні жінки, інформація про засоби, за допомогою яких намагалися уникали вагітності, дошлюбні сексуальні практики та їх наслідки тощо. Все це та багато іншого — на сторінках цієї унікальної розвідки, що є класикою української етнографії кінця ХІХ – поч. ХХ ст.

Видання розраховане як на фахівців – етнографів, фольклористів, істориків, педагогів, медиків, так і на всіх охочих дізнатися більше про справжню народну культуру українців.

Учасники:

  • Тамара Пацай – кандидатка історичних наук, старша наукова співробітниця Інституту народознавства НАН України, етнологиня, дослідниця наукової спадщини Зенона Кузелі, авторка монографії «Зенон Кузеля: життя і народознавча діяльність»;
  • Володимир Конопка – кандидат історичних наук, етнолог. Працює у відділі історичної етнології в Інституті народознавства НАН України;
  • Ірина Ігнатенко – кандидатка історичних наук, доцентка КНУ імені Тараса Шевченка, письменниця, видавчиня.
  • Андрій Зюбровський – етнолог, кандидат історичних наук. Працює у відділі історичної етнології Інституту народознавства НАН України.

Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar