29 Березня 2024, 12:45 | Реєстрація | Вхід
/ Вечір аванґардної поезії в Івано-Франківську - 11 Червня 2017

Вечір аванґардної поезії в Івано-Франківську

Категорія: «Події»
Дата: 11 Червня 2017 (Неділя)
Час: 17:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Івано-Франківськ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Незалежності, 31, 3-й поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 833


Івано-Франківська Книгарня «Є» та Всеукраїнське поетичне об’єднання «ПоеТквАРТаЛ» запрошують на вечір аванґардної поезії, що відбудеться 11 червня. Початок — о 17.00.

Аванґардизм (франц. avant-garde — передова охорона) — напрям у літературі XX століття, пов'язаний із руйнуванням традиційних форм і канонів. До аванґардистських стильових течій відносять футуризм, експресіонізм, конструктивізм, дадаїзм, сюрреалізм, імажинізм, абстракціонізм, кубізм. Поетичний аванґард ставить перед собою завдання — різке відмежування від старих, віджилих традицій і докорінне оновлення поетики на всіх рівнях: проблемно-тематичному, мовно-стильовому, жанровому, формальному.

У сучасній українській поезії простежуються 3 стильові течії: традиційна, модерна й аванґардна. Традиційній і модерній течіям приділяється багато уваги, а от питання про літературний аванґард й ідейно-естетичну своєрідність аванґардної поезії 80—90-х pp. XX ст. виявляються недостатньо висвітленими.

Тож запрошуємо усіх насолодитися аванґардною поезією від представників об’єднання «ПоеТквАРТаЛ», а за бажанням також зачитати і вірші улюблених поетів-аванґардистів.


Івано-Франківська Книгарня «Є», вул. Незалежності, 31, 3-й поверх. Тел.: (094) 928-31-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar