25 Квітня 2024, 20:44 | Реєстрація | Вхід
/ Східноєвропейський роман. Зустріч #6: Угорщина - 11 Червня 2017

Східноєвропейський роман. Зустріч #6: Угорщина

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 11 Червня 2017 (Неділя)
Час: 13:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Арт-гастрономічний простір «Остання Барикада»
Адреса: Майдан Незалежності, біля Лядських воріт
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1070


Друзі, ми повертаємось – і готові продовжити розмову про літературу Центрально-Східної Європи. Цього разу – Угорщина. Що це за політико-культурний регіон: які особливості можна спостерегти тут, що спільного і відмінного в угорської «літератури пам’яті» поруч із мистецькими практиками тих сусідів, що про них ми говорили раніше: Польщі, Чехії, Балкан?

Подумаємо про Петера Надаша і його «запізнілий модернізм», особливу увагу звернемо на «Книгу споминів», яку називають угорським «Уліссом» і тим романом, де вкрай примхлива стилістика слугує максимально інтенсивному вираженню особистого досвіду. Чи все навпаки? 

Згадаємо також Імре Кертеса, нобелівського лауреата, який важить нам своєю грандіозною і відчайдушною спробою радикально змінити тональність розмов про Голокост і переглянути образ жертви європейської Історії в ХХ столітті. Хоча великим Кертес є не лише через це. 

Наостанок поговоримо про видатного Петера Естерхазі і його достоту трагічну прозу: яким чином біографія стає матеріалом для непересічних романів, де межа між свідченням і літературою і до чого має бути готовий письменник, якщо він народився на цих «благословенно-проклятих» теренах? 


Веде курс літературний критик та літературознавець Євгеній Стасіневич.

11 червня, 12:00. Бронювання столиків: 068 907 1991
Київ, Арт-гастрономічний простір «Остання Барикада», Майдан Незалежності, біля Лядських воріт


0 коментарів

Залишити коментар

avatar