29 Березня 2024, 13:04 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація ілюстрованої збірки есеїв «Parasol» - 9 Червня 2017

Презентація ілюстрованої збірки есеїв «Parasol»

Категорія: «Події»
Дата: 09 Червня 2017 (П'ятниця)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Кнайп-клуб «Купідон»
Адреса: вул. Пушкінська 1-3/5
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 948


9 червня о 19:00 у Кнайп-клубі «Купідон» відбудеться презентація ілюстрованої збірки оповідань і есеїв «Parasol»

До презентації долучаться автори збірки (письменники та художники), упорядники книги (Іван Рябчій та Андрій Єрмоленко), автор післямови (Дмитро Дроздовський), організатори проекту (Ксенія Шаповал-Дайнега, Галина Усатенко та Настасія Євдокимова). Модераторка: Радослава Чекмишева
До Книжкового Арсеналу соціальний арт-проект Parasol і «Видавництво Старого Лева» підготували ілюстровану збірку оповідань і есеїв про боротьбу людини за життя. Уперше в українській літературі відверто порушено табуйовану в нашій культурі тему – смерті та останнього періоду життя, підтримки людини близькими та фахівцями у цей непростий період, зрештою, паліативної допомоги як такої. 

Що таке смерть? Як вона приходить і чим це супроводжується зазвичай? Як пережити усвідомлення невідворотності її приходу тому, до кого вона іде, і тим, хто близький до нього? Про це (і не тільки про це) ілюстрована збірка оповідань і есеїв «Parasol». Паліативна допомога – болюча проблема нашої держави – у центрі інтересів чотирнадцяти текстів та ілюстрацій відомих українських художників. Упорядники книги – письменник Іван Рябчій та художник Андрій Єрмоленко.


Учасники літературної частини проекту: Олександр Бойченко, Анастасія Леухіна, Галина Крук, Павло Коробчук, Зоя Казанжи, Маріанна Кіяновська, Сергій Жадан, Юрій Ярема, Юрій Строкань, Марина Єщенко, Олександр Михельсон, Юлія Ілюха, Олег Короташ. 

Учасники візуальної частини: Олександр Ройтбурд, Матвій Вайсберг, Роман Мінін, Андрій Сидоренко, Борис Єгіазарян, Олекса Манн, Ігор Ільїнський, Ірина Ільїнська, Нікіта Тітов, Сергій Бурбело, Владислав Шерешевський, Тарас Бенях, Сергій Савченко, Роман Зілінко, Сергій Алієв-Ковика.

Соціальний арт-проект Parasol реалізовується громадською організацією Europe XXI Foundation (Фонд «Європа ХХІ») у рамках програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження». 


9 червня. Початок о 19:00. Вхід вільний. 
Київ, Кнайп-паб «Купідон», вул. Пушкінська 1-3/5 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar