29 Березня 2024, 10:00 | Реєстрація | Вхід
/ «Ловець океану» Володимира Єрмоленка у Києві - 2 Червня 2017

«Ловець океану» Володимира Єрмоленка у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 02 Червня 2017 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 980


Київська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію дебютного роману Володимира Єрмоленка «Ловець океану», яка відбудеться 2 червня. Початок  о 18.30. Модератор – Вахтанґ Кебуладзе.

«Ловець океану» — книга, яка наближає епос до нас, осучаснює його. Неважливо, хто ми  напівбоги чи прості смертні  Володимир Єрмоленко доводить: думаємо і відчуваємо ми однаково.

«Ловець океану»  це роман про блукання, яке стає дорогою, — розповідає Володимир Єрмоленко Про біль, який ти перетворюєш на радість. Про втрату, яку ти випускаєш в небо. Про фатум, який ти приймаєш, як частину самого себе. Це роман про Одіссея  а також Пенелопу, Навсикаю, Каліпсо, Цирцею, Аріадну, Діоніса і Трою. Всі вони живуть в своєму світі, світі епосу та міфології, де люди можуть спілкуватися з богами та спускатися в царство мертвих. Але всі вони мислять як ми, відчувають, як ми, страждають, як ми  тобто як сучасні люди. Навіть якщо вони боги і безсмертні, навіть якщо вони вітри чи монстри. Я хотів зробити епос сучаснішим, але я також хотів зробити сучасну людину зануреною в епос, в глибину часу та всесвіту».


Головний герой книги  Одіссей  воїн і мандрівник. Він повертається на Ітаку після двадцяти років блукань. Але вдома не знаходить ані своєї дружини Пенелопи, ані свого сина Телемаха. Він розуміє, що став на хибний шлях і тепер мусить виправити свої помилки. Одіссей здійснить свою подорож у зворотному напрямку, від Ітаки до Трої. Він знову зустрінеться з Сиренами, знову відвідає землю Навсикаї, знову буде на островах Каліпсо та Цирцеї, знову спуститься в царство Аїда. Крок за кроком він дедалі краще розумітиме головні сили, які скеровують його життя: кохання, смерть, провину, красу і втрату.

Володимир Єрмоленко  філософ, журналіст та письменник. Автор книг «Далекі близькі» (Видавництво Старого Лева, 2015) та «Оповідач і філософ» (Критика, 2011). Доктор політичних студій (Париж), кандидат філософських наук (Київ), викладач Києво-Могилянської академії. Працює в «Інтерньюз-Україна» та на Громадському телебаченні. «Ловець океану» є першим романом автора.


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar