19 Квітня 2024, 11:56 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова з Данилом Ільницьким «Богдан Ігор Антонич» - 24 Квітня 2017

Розмова з Данилом Ільницьким «Богдан Ігор Антонич»

Категорія: «Події»
Дата: 24 Квітня 2017 (Понеділок)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 5-9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 953


Тернопільська Книгарня «Є» та видавництво «Смолоскип» запрошують на лекцію-розмову з літературознавцем Данилом Ільницьким «Богдан Ігор Антонич – творець великої гармонії». Захід відбудеться 24 квітня. Початок – о 18.00. Модератор – Юрій Матевощук.

Кандидат філологічних наук, літературознавець Данило Ільницький розповість про Антонича як людину рівноваги, рівномірних дуальностей, що виявилося і в літературній творчості, і в інтелектуальних ідеях, і загалом у мистецькому світогляді. Антонич був творцем великої гармонії: не тільки поетичної збірки «Велика гармонія», яка у теперішній поствеликодній час особливо актуальна, адже писана в час Великого посту і завершується віршами про Воскресіння та Вознесення, але й великої гармонії між людиною і природою, між музикою і словом, між образом та ідеєю, між водами та зорями, між селом та містом, між розумом і шалом, між поривом і зваженістю, між Львовом і Бортятином, між Лемківщиною та Україною, між українським і загальноєвропейським, між традиційним та модерним.

На лекції-розмові також йтиметься про видання «Вибраних творів» Богдана Ігоря Антонича (видавництво «Смолоскип»).


Данило Ільницькийлітературознавець, есеїст. Кандидат філологічних наук, науковий співробітник Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України (м. Львів). Дослідник життя і творчості Богдана Ігоря Антонича, його інтелектуальної біографії та мистецького світогляду. Упорядник трьох видань його творів: «Три перстені» (Літопис, 2008), «Повне зібрання творів» (Літопис, 2009), «Вибрані твори» (Смолоскип, 2012).


Тернопільська Книгарня «Є», вул. Валова, 5-9. Тел.: (0352) 254 459


0 коментарів

Залишити коментар

avatar