28 Березня 2024, 15:52 | Реєстрація | Вхід
/ Східноєвропейський роман. Лекція #5: Балкани - 23 Квітня 2017

Східноєвропейський роман. Лекція #5: Балкани

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 23 Квітня 2017 (Неділя)
Час: 12:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Остання Барикада
Адреса: Майдан Незалежності, 1
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: alatyrka
Кількість переглядів: 1139


Євгеній Стасіневич продовжує курс «Східноєвропейський роман ХХ сторіччя» в «Останній Барикаді», і цього разу у фокусі Балкани, точніше – країни колишньої Югославії. Велика геополітична утопія, яка протягом усього ХХ століття була територією великої крові і небувалих історичних катастроф – що знає про це тамтешня література як така? І якою мірою її етико-естетичні кордони співпадають із межами центрально-східноєвропейського роману? 

Поговоримо про беззаперечного класика югославської літератури Борислава Пекича і тих авторів, які стали класиками більш-менш нещодавно. 
  • Чи є таємничий Данило Кіш і культовий Мілорад Павич письменниками саме східноєвропейськими, такими, що активно думають про «географію як прокляття і спасіння»? 
  • Подивимося на жінок-письменниць – Дубравку Угрешич і Славенку Дракулич, згадаємо про Бору Чосича і Звонко Карановича: яким виглядає їхнє місце в тій умовній історії літератури, що її ми намагаємось відслідкувати на наших лекціях? 
  • Звісно, не обійдемо увагою і Міленка Єрґовича – певно, найбільш знаного сьогодні у світі письменника цього регіону, автора, чиї романи безпосередньо виростають з тих численних трагедій, яких надміру випало на долю балканського ХХ століття. 
Приходьте – мандрівка літературою Центрально-Східної Європи триває!



23 квітня, 12:00. Бронювання столиків: 068 907 1991 
Київ, арт-гастрономічний простір «Остання Барикада», біля Лядських воріт 
Подія на Фейсбуці: http://facebook.com/events/1417153678306230/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar