24 Квітня 2024, 19:23 | Реєстрація | Вхід
/ Жерар де Кортанз і Патрисія Резніков в Києві - 14 Квітня 2017

Жерар де Кортанз і Патрисія Резніков в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 14 Квітня 2017 (П'ятниця)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 885


Київська Книгарня «Є» та Французький інститут в Україні, у рамках Французької весни в Україні, запрошують на зустріч із письменниками Патрисією Резніков та Жераром де Кортанзом, яка відбудеться 14 квітня. Початок – о 18.30.

У повсякденному житті вони — подружжя, у літературі — обидва письменники, насправді визнані у Франції та… в Україні, де нещодавно вийшли друком їхні нові книги.


Жерар де Кортанз. Автор більше 70 книжок, перекладених двадцятьма мовами, Жерар де Кортанз є лауреатом багатьох літературних премій, серед яких одна з найголовніших французьких премій – Ренодо (за роман «Ассам», 2002 р.). Є автором кількох біографічних есе, літературно-критичних творів, перекладач. Український читач мав уже змогу познайомитися з романом Жерара де Кортанза «Індиго», що вийшов в українському перекладі у видавництві Жупанського у 2014 році. За цю роботу перекладачка Галина Чернієнко отримала Премію ім. Григорія Сковороди — 2015. У 2016 році побачив світ український переклад есе Жерара де Кортанза «Фріда Кало, безжальна врода» (вид. Нора-Друк, перекладач Іван Рябчій), який також мав читацький успіх.

Патрисія Резніков є автором низки романів, оповідань, поезій, театральних п’єс та дитячих книжок. Випускниця Національної вищої школи образотворчих мистецтв у Парижі, сьогодні вона працює винятково у видавництві. Героями її романів стають персонажі, які шукають самих себе, яких переслідує минуле, поети-вигнанці або художники, відірвані від батьківщини. Родина Патрисії Резніков з материнського боку походить з України. Бажання відшукати своє коріння, а також представити українському читачеві свій роман «Тавро» (La Transcendante), що нещодавно вийшов в Університетському видавництві Пульсари (пер. Галина Чернієнко), знову привели Патрисію до Києва.


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar