28 Березня 2024, 17:56 | Реєстрація | Вхід
/ КіноЛітКлуб «Ц.Н.Т.» у Вінниці: «Над зозулиним гніздом» - 21 Березня 2017

КіноЛітКлуб «Ц.Н.Т.» у Вінниці: «Над зозулиним гніздом»

Категорія: «Події»
Дата: 21 Березня 2017 (Вівторок)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 695


Вінницька Книгарня «Є» запрошує на обговорення роману Кена Кізі та фільму Мілоша Формана «Над зозулиним гніздом» у рамках КіноЛітКлубу «Ц.Н.Т. (Це народжує Те)». Захід відбудеться 21 березня. Початок – о 18.00.

«Ось це уб’є те. Книга вб’є будівлю». Так вустами свого героя говорив Віктор Гюґо, означуючи злам двох культурних епох – доби каменю і доби паперу. У ХХ столітті таким переломним моментом стала поява плівки, екрану, рухомого зображення, яку багато хто вважав точкою нового перевороту. Чи кіно вбило літературу? Ми вважаємо, що зовсім НІ! Це народжує Те, Ц.Н.Т. – книги породжують фільми, а подекуди й навпаки. Чи виграють від цього шедеври писані? Про це у Книгарні «Є» щомісяця дискутуватимуть фанати кіноекранізацій і просто якісної художньої прози. Усе це відбуватиметься в особливій атмосфері з особливою кінопроекцією.

Перша розмова в рамках клубу «Ц.Н.Т.» стосуватиметься однієї з головних книг ХХ століття – роману Кена Кізі «Над зозулиним гніздом». Історія, написана з персонального «досвіду божевілля» письменника-бунтівника, стала знаковою для чеського емігранта Мілоша Формана, котрий завдяки екранізації роману здобув свого першого Оскара. Сам Кізі мав величезні претензії до фільму, однак прихильники творчості обох митців сходяться на тому, що один шедевр народив іншого. Усіх, хто цікавиться «Над зозулиним гніздом», чекає обговорення особистих вражень від роману й фільму і їхнього впливу на кілька поколінь читачів і глядачів.


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar