17 Квітня 2024, 03:00 | Реєстрація | Вхід
/ Вечір-портрет «Трагічна муза Зузанни Гінчанки» - 16 Березня 2017

Вечір-портрет «Трагічна муза Зузанни Гінчанки»

Категорія: «Події»
Дата: 16 Березня 2017 (Четвер)
Час: 16:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Рівне
Місце: Рівненська обласна бібліотека
Адреса: пл. Короленка, 6
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 1318


Незвідана, але глибока. Українська єврейка із різним кольором очей та з польською душею. Ось так коротко можна описати талановиту письменницю, яка дитинство та юність провела саме у Рівному, де почала писати вірші. Її звати - Зузанна Гінчанка. Народилася вона у Києві 9 березня 1917 року. Однак, революція 1917 року змусила її сім’ю переїхати у Рівне до бабусі та дідуся. 

Зузанна Гінчанка - літературне псевдо авторки,яку сучасники знали як Сару Гінцбург (1917-1944). Більшість свого короткого життя вона провела у Рівному.Тут були написані перші вірші,тут зрештою прийшло перше визнання. 

До сторіччя від Дня народження знаної поетеси Зузанни Гінчанки в Рівненській обласній бібліотеці відбудеться Вечір-портрет «Трагічна муза Зузанни Гінчанки»

Організатори заходу - Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека спільно з Культурно-просвітницьким центром ім.Т.О.Сосновського, при сприянні Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку.

Запрошені гості - учасники заходу: письменники Рівненської організації Національної спілки письменників України (Ірина Баковецька, Тата Рівна, Валентина Люліч, Ірина Мельник, Ірина Одерако, Анна Лимич, Неоніла Диб'як), флейтистка Анастасія та камерний хор "Воскресіння" (художній керівник - Олександр Одинець).

На заході функціонуватиме виставка фотографій поетеси, віднайдених дослідниками її творчості, краєзнавці й науковці проведуть віртуальну екскурсію шляхами старого Рівного й Зузанни Гінчанки, письменники та музиканти відтворять вірші поетеси,як мовою оригіналу,так і сучасні унікальні переклади українською мовою.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar