19 Квітня 2024, 01:02 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація роману «Яблуко в тайстрі» у Києві - 15 Березня 2017

Презентація роману «Яблуко в тайстрі» у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 15 Березня 2017 (Середа)
Час: 20:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Буква» на Хмельницького
Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 3-Б
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 875


У середу, 15 березня, на киян чекає презентація роману-містерії «Яблуко в тайстрі» чернівчанки Валерії Чорней. Унікальний гірський Всесвіт, описаний у книзі Валерії, відкриється перед глядачами через неповторну музику дримби, театральне читання та фотокіно. Відбудеться дійство у книгарні «Буква»  (вул. Богдана Хмельницького, 3-Б) за участі авторки книги, редакторки Катерини Перконос та модераторки зустрічі художниці Марисі Рудської. Початок зустрічі о 19:00. Вхід вільний.
 
Чи доводилося вам чути, як художній текст сплітається з музикою дримби? Відчути гуцульську енергетику у киян буде нагода 15 березня, коли місто наповнить звучання книги «Яблуко в тайстрі» письменниці Валерії Чорней. 

«Книга народжувалася у моїй душі усе життя, - говорить Валерія Чорней. - Адже роман-містерія «Яблуко в тайстрі» є переосмисленням мого гуцульського етнічного коріння, сили народного мистецтва, долі країни. Присвячений твір пам'яті мого батька, який був карпатським різьбярем. Це книга про два види сердець: одне вміє глибоко бачити свою націю та, зокрема, через мистецтво перетворювати її у безсмертний, непереможний національний міф. А інше серце осліпло, ніколи не вміло витворювати своєї країни».


Валерія Чорней — журналістка, письменниця. Деб'ютний роман-містерія «Яблуко в тайстрі» вийшов у «Видавництві Старого Лева» у 2016 році. Як журналіст пише на культурні та історико-пізнавальні теми. Найбільш улюбленими за десять років роботи журналістом стали поїздки українськими селами та спілкування з людьми своєї країни, а також написання репортажів. Захоплюється світом фотографії, творчістю Марії Приймаченко. Мешкає у Чернівцях.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar