29 Березня 2024, 13:11 | Реєстрація | Вхід
/ Шевченко від А до Я устами сучасних поетів - 10 Березня 2017

Шевченко від А до Я устами сучасних поетів

Категорія: «Події»
Дата: 10 Березня 2017 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1391


Львівська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» до Шевченківських днів запрошують на зустріч «Шевченко від А до Я устами сучасних поетів. Спадкоємність образів». Захід відбудеться 10 березня. Початок — о 18.30. Учасники: Мар'яна Савка, Олена Галета, Ірина Старовойт, Маріанна Кіяновська, Остап Сливинський.

У «Видавництві Старого Лева» вийшла абетка-енциклопедія «Шевченко від А до Я», яку написав Леонід Ушкалов, а проілюструвала Анастасія Стефурак. Ця книжка упорядкована за ключовими словами, розміщеними за абеткою. Кожне слово (а це і «кіт», і «чай», і «зорі», і «тополя», і «Україна»…) – ключ до біографії й життя Шевченка. І Кобзар у ній постає з неочікуваного й дуже людяного боку. Адже цікавим і близьким Тараса Шевченка роблять не тільки (і не стільки) біографічні дати — народився, виріс, написав, помер – а значно інтимніші речі: смаки, думки, уподобання... 


Ця книжка надихнула сучасних поетів поговорити про спадковість у їхній поезії. Мар'яна Савка, Олена Галета, Ірина Старовойт, Маріанна Кіяновська, Остап Сливинський візьмуть за основу слова-ключі з книжки «Шевченко від А до Я» і розкажуть, що ці слова значать для них, а що значили для Шевченка. А також прочитають вірші – власні і Шевченкові – у яких ці слова відлунюють.


Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar