28 Березня 2024, 22:40 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Дениса Мандзюка «Копаний м’яч» - 14 Лютого 2017

Презентація книжки Дениса Мандзюка «Копаний м’яч»

Категорія: «Події»
Дата: 14 Лютого 2017 (Вівторок)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1161


Київська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію книжки Дениса Мандзюка «Копаний м’яч. Коротка iсторiя украïнського футболу в Галичинi 1909–1944», яка відбудеться 14 лютого. Початок – о 18.00. Модераторка — Олена Павлова, журналістка, капітан жіночої футбольної команди «Манікюр Юнайтед».

«Копаний м’яч. Коротка iсторiя украïнського футболу в Галичинi 1909–1944» — це не просто документально зафіксована історія матчів, а й розповідь про популярних у міжвоєнні роки футболістів, а також тодішні футбольні інтриги.

Денис Мандзюк уперше спробував дослідити історію українського футболу на початку ХХ ст., коли наша спортивна термінологія тільки починала з'являтися, баскетбол називали «кошиківкою», «гаківкою» — хокей, а футбол став «копаним м’ячем»... Книга написана на основі газетних публікацій і архівних документів тих часів, пересипана колоритними цитатами очевидців і автентичними фотографіями, більшість з яких публікуються вперше.

Приємним бонусом стане добірка фейлетонів, які є чи не найоригінальнішою ілюстрацією довоєнного футбольного життя в Україні.


Денис Мандзюк – журналіст, блогер, фотограф, стендап-комік. Народився у Луцьку. Закінчив факультет журналістики Львівського університету ім. Івана Франка. Мешкає у Львові. Редактор відділу «Історія і мова» у журналі «Країна» та «Газеті по-українськи». Капітан команди КВН «Бомба» (Млинів). Восени 2014 року представив збірник своїх публікацій «Країна Галичина». Матеріали для книги «Копаний м’яч» готував понад шість років. У найближчих планах — дослідження вар’ятів і самогубців старого Львова, історичний роман, мандрівка територією колишньої Австро-Угорської імперії.


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar