28 Березня 2024, 18:59 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжок протоієрея Андрія Дудченка - 6 Лютого 2017

Презентація книжок протоієрея Андрія Дудченка

Категорія: «Події»
Дата: 06 Лютого 2017 (Понеділок)
Час: 16:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 874


Вінницька Книгарня «Є», видавництво «Дух і літера», Відкритий православний університет Святої Софії та Культурний центр Петра Могили запрошують на презентацію українського молитовника православних вірян та книжок «Божественна літургія» та «Сповідь і причастя», яка відбудеться 6 лютого за участю протоієрея Андрія Дудченка. Початок – о 16.00. Модератор – Назарій Давидовський.

«З молитвою про єдність українського православ’я» – саме такий підзаголовок має зустріч, метою якої є не лише презентація видань, а й прагнення живого спілкування про сучасну українську православну ідентичність.

Серед вірян УПЦ (МП) існує великий попит на молитовник українською мовою. Незважаючи на те, що можна знайти багато молитовників українською на парафіях УПЦ КП, УАПЦ та УГКЦ, віряни УПЦ (МП) побоюються ними користуватися через те, що ті видання не мають благословення церковної влади УПЦ, або такої, що є визнаною з боку УПЦ (МП). Видання молитовника українською за підтримки УПЦ в Канаді (в юрисдикції Константинопольського Патріархату), як сподіваються укладач та видавці, буде прийнято відкритими до діалогу християнами з усіх українських православних юрисдикцій.

У книжках протоієрея Андрія Дудченка розповідається про смисл і значення Божественної літургії, Сповіді і Причастя. Крок за кроком автор роз’яснює простою і доступною мовою всі слова, молитви та дії, які промовляють, співають та роблять під час найважливішого богослужіння Православної Церкви, а також те, як саме підготувати себе до великих Таїнств, щоб прийняти їх на зцілення душі й тіла, і будемо говорити у цій невеликій книзі. Всі тексти подаються двома мовами: церковнослов’янською та українською.

Протоієрей Андрій Дудченко – священик Спасо-Преображенського собору в Києві, член Наукової ради Відкритого православного університету Святої Софії. Одружений, виховує разом із дружиною чотирьох дітей. Автор книг «Євхаристія: минуле, сучасне, вічне» (Київ, 2013), «Сповідь і причастя: практичні поради» (Дух і Літера, 2016), "Божественна літургія: путівник» (Дух і Літера, 2016); автор ідеї, упорядник «Молитовника православних вірян» (Дух і Літера, 2017).


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar