29 Березня 2024, 16:42 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс проектів до програми Книжкового Арсеналу - 31 Січня 2017

Конкурс проектів до програми Книжкового Арсеналу

Категорія: «Конкурси»
Дата: 31 Січня 2017 (Вівторок)
Час: 00:00
Місто: Київ
Місце: НКММК «Мистецький Арсенал»
Адреса: вул. Лаврська, 10-12
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2656


До 31 січня 2017 року триватиме відкритий конкурс літературних проектів на VII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал»

Повним ходом триває підготовка фестивальної програми сьомого «Книжкового Арсеналу», що у 2017 році проходитиме на території НКММК «Мистецький Арсенал» з 17 по 21 травня, й його кураторська команда запрошує всіх охочих долучитися її створення. 

Для цього достатньо заповнити до 31 січня 2017 року відповідну форму: https://goo.gl/9dH5oI
Інформацію стосовно прийняття ідей до програми буде надіслано 10 лютого 2017 року.
Нагадаємо, що минулого року проекти до програми приймалися лише від видавців.


Як і минулих років, авторські, тематичні програми та спеціальні проекти формуватиме кураторська команда незалежних молодих критиків, культурних менеджерів та відомих письменників, спеціально запрошених Мистецьким Арсеналом, що індивідуально залучатимуть до участі спікерів і видавців. Кураторській команді важливо, аби під час фестивалю обговорювалися нові смисли й контексти, створювалися нові ідеї, не суто рекламно-промоційного, а, радше, актуального, культурного, проблемного, соціального чи інтерактивного характеру.

До складу кураторської команди Книжкового Арсеналу 2017 входять:

  • Оксана Хмельовська – координаторка фестивалю
  • Поліна Городиська – кураторка міжнародної програми
  • Юлія Козловець – кураторка дитячої програми
  • Тетяна Терен – кураторка фокус-програми з робочою назвою «Сміятися» та координаторка української програми
  • Ірина Славінська – кураторка спеціальних літературних програм
  • Євген Стасіневич – куратор спеціальних літературних програм
  • Анастасія Євдокимова – кураторка інноваційних форматів на фестивалі.
  • Джонатан Девідсон – запрошений куратор Бірмінгемської літературної програми.
+ авторські програми, кураторами яких виступлять спеціально запрошені письменники, будуть оголошені у січні-лютому 2017.



Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» ‒ щорічний проект Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал», започаткований у 2011 році. Сьогодні це найбільша подія у Східній Європі, що поєднує літературу та мистецтво. 

Місія заходу – сприяти розвитку українського літературно- мистецького середовища та книжкового ринку шляхом міжнародного обміну й поширення найкращих світових практик. У центрі уваги фестивалю – культурна модернізація, самоосвіта і популяризація читання. Книжковий Арсенал розглядає книгу не лише як інтелектуальний продукт і атрибут сучасного стилю життя, але й як сферу для інновацій, що активно взаємодіє з іншими креативними індустріями.

Книжковий Арсенал за 7 років досяг рівня одного з найвідвідуваніших і найпопулярніших заходів Мистецького Арсеналу.

Як відомо, 2016 року фестиваль відвідало понад 93 тисячі людей, що стало своєрідним рекордом за кількістю у заходах книжкової, літературної сфери в Україні. Цього ж року  Книжковий Арсенал презентував розширену міжнародну секцію ярмарку та сцену «Кафе Європа».

За 6 років на Книжковий Арсенал завітало понад 300 визначних письменників, митців, інтелектуалів із 25 країн світу. Серед них – автори світових бестселлерів, професори Сорбонни і Гарварду, Королівської арт-академії у Лондоні. Фестиваль стимулює переклади світової спадщини й актуальної літератури українською мовою і зацікавлення світу українськими письменниками.

Цього року Книжковий Арсенал вдруге став партнером національного стенду України на Міжнародному книжковому ярмарку у Франкфурті, що сприятиме культурному обміну та подальшій співпраці з іноземними видавництвами, культурними інституціями тощо.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar