29 Березня 2024, 07:45 | Реєстрація | Вхід
/ Нова версія «Альберта» у 6 містах України - 29 Січня 2017

Нова версія «Альберта» у 6 містах України

Категорія: «Події»
Дата: 29 Січня 2017 (Неділя)
Час: 19:00
Місто: Хмельницький
Місце: Обласний академічний театр ляльок
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1464


«Альберт» — геніальний шахрай. Опинившись в результаті своїх афер і фокусів в карцері, він виявляє, що в нього не лишилося нічого, крім душі. Тоді він вирішує віддати її дияволу, аби уникнути смертної кари. Однак підписана кров'ю угода не спрацьовує.

Вистава поєднує в собі текст, виконуваний самим автором, з ілюстраціями, і не лише графічними, але й музичними — від автентики до фрі-джазу. Письменник Юрій Андрухович, музиканти Уляна Горбачевська/Марк Токар й художники Анатолій Бєлов/vj-group CUBE постійно взаємодіють наживо, і кожен визнає право партнера на несподіване соло. Твір не має застиглої форми. Режисерка Оля Михайлюк запевняє, що в січні ми зможемо побачити нову версію: 

«Буде більше чорного гумору. І більше світла. Будуть ще ілюстрації. Тобто в нашому чорно-білому з’явиться більше відтінків. Є ідеї щодо нових поетично-музичних рішень. «Альберт» зібрав таких різних, надзвичайно талановитих і самостійних в своїй творчості особистостей, що можна бути впевненим – нудно не буде».


Прем’єрні покази «Альберта» відбулися на великих українських фестивалях — АртПоле, Meridian Czernowitz та ГогольFest. А його перший тур Україною припав на період, коли розгорнулися події Майдану. Так, 21 лютого 2014 р. «Альберт» був єдиною виставою, яку не відмінили в Києві. В той вечір був аншлаг.

В травні 2014 р. «Альберт» відбувся у форматі просто неба у Львові — в місті, де, за твором Юрія Андруховича, відбувалася страта головного героя. Потреби в декораціях не було — старі львівські будинки та Домініканський собор стали набагато цікавішим обрамленням твору. У вересні 2015 в рамках Міжнародного фестивалю MitOst відбулася прем’єра вистави німецькою мовою.


«Ідея поєднати саме цей текст із саме такими виконавцями та саме такою візуалізацією — це щось більше і значніше, ніж режисура. Це створення особливого мистецького синтезу, відкривання потаємних можливостей тексту, про які не здогадувався навіть я, його автор».
Юрій Андрухович
Розклад подій

22 січня — Луцьк, Палац культури, 18:30
23 січня — Київ, Молодий театр, 19:00, квитки на kiev.karabas.com, parter.ua, 1001bilet.ua
25 січня — Харків, ART AREA 'ДК', 19:00
26 січня — Запоріжжя
27 січня — Маріуполь
29 січня — Хмельницький, обласний академічний театр ляльок, 19:00




0 коментарів

Залишити коментар

avatar