19 Квітня 2024, 12:51 | Реєстрація | Вхід
/ Літературний конкурс ім. Григора Тютюнника - 31 Грудня 2016

Літературний конкурс ім. Григора Тютюнника

Категорія: «Конкурси»
Дата: 31 Грудня 2016 (Субота)
Час: 00:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 7561


9 жовтня, під час Всеукраїнського фестивалю «ХЛІБОФЕСТ», що відбувся в Києві, було оголошено про початок Літературного конкурсу ім. Григора Тютюнника. Конкурс започатковано за ініціативи Аграрної партії, видавництва «Самміт-книга» та громадської діячки Лесі Мудрак.

Конкурс ім. Григора Тютюнника розрахований на молодих, україномовних авторів від 15 до 35 років, що працюють у жанрах поезії та прози. Положення конкурсу буде оприлюднено незабаром.



«Конкурс носить ім’я ленендарного письменника Григора Тютюнника. Після Василя Стефанника, він, як на мене, є одним із найцікавіших прозаїків, який у творчій системі національних координат, поєднує глибину, експресію, сільські й соціальні сюжети. Тематика села, як на мене, нині - не в тренді. Можливо, саме час «вмонтовувати» її в культуру художнього слова, і заохочувати творчу молодь звертатись до теми села, землі, відчуття свого національного колориту. Участь Аграрної партії в організації конкурсу не є випадковістю, оскільки ця політична сила захищає українське село і українські традиції. Ми об’єднали зусилля для результату - в літературі і політиці», - зауважила Голова оргкомітету конкурсу Леся Мудрак.

Директор видавництва «Самміт-книга» Іван Степурін додав, що у нинішній час надзвичайно важливо підтримувати таланти в обласних центрах, і загалом опікуватися молодими, адже серед них можуть бути майбутні Нобелівські лауреати.



За словами організаторів, журі конкурсу ім. Григора Тютюнника очолить поет Іван Драч. Співголова - Віталій Скоцик, директор видавництва «Саміт-Книга» Іван Степурін, Народна артистка України Лариса Кадочнікова, громадський діяч Влада Литовченко та українські літератори, які звертаються у своїй творчості до сільської тематики.

Роботи на конкурс прийматимуть до 31 грудня 2016 року включно. Надсилати свої тексти конкурсанти можуть на адресу agro@sbook.com.ua . За результатами конкурсу, у березні планується урочисте нагородження переможців, і видання книги поезії та прози переможців. 


6 коментарів

avatar
Анкета заповнення присутня?
avatar
Хотілось би більше подробиць про цей конкурс - обсяг робіт, їх кількість, оформлення тощо
avatar
Ребята, все подробности на сайте konstlib.net.
обьем - 20-100 ст А4,
Номинация-поэзия, проза
Листы пронумерованы.
Рукопись ранее не печаталась.
Возраст не превышает 35 лет. К рукописи отдельным файлом приложить сведенья об авторе- Ф.И.О,год рождения, адрес, место учебы илр работы, эл. почта. Отправляем на адрес, указанный на этом сайте. Я работу отправила, но подтверждение почему-то не пришло.
avatar
http://sbook.com.ua/news/ru/pershiy-vseukrayinskiy-konkurs-krashhih-tvoriv-im-grigora-tyutyunnika-1139/
avatar
Скажите пожалуйста, если там написано обьем каждой работы от 20 страниц, а я пишу поэзию которая буквально меньше страницы то я могу прислать например несколько своих поэзий на 20 страниц?
avatar
Объем всех произведений должен быть от 20 до 100 стр. Формата А4, следовательно, Вам стоит прислать подборку своих стихотворений, отвечающих сельской тематике. Удачи.

Залишити коментар

avatar