20 Квітня 2024, 03:28 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація особливого видання казки «Білосніжка» - 17 Грудня 2016

Презентація особливого видання казки «Білосніжка»

Категорія: «Події»
Дата: 17 Грудня 2016 (Субота)
Час: 12:30
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Львів
Місце: Перша Львівська Медіатека
Адреса: вул. Мулярська, 2А
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1311


17 грудня, у суботу, об 11.30 у Першій Львівській Медіатеці відбудеться презентація незвичайного дитячого видання — казки «Білосніжка» для навчання читанню за допомогою піктограм. 

Дитяча ілюстрована книжка «Білосніжка»  це інноваційне видання, яке робить читання доступним для дітей з особливостями психічного розвитку, а саме: з розладами спектру аутизму, поведінковими розладами, розумовою відсталістю, особливостями концентрації уваги, з діслексією та іншими труднощами читання або розуміння мови в цілому. 


Автором-упорядником видання є італійка Енца Крівеллі (Enza Crivelli), фахівець з дитячого розвитку, яка більше 20 років працює з дітьми з розладами спектру аутизму в центрі Affnas у місті Крема (Crema), Італія. Вона особливим чином спростила текст казки та супроводила кожне слово піктограмою міжнародної системи комунікативних символів PCS (picture communication symbols), розробником якої є компанія Mayer and Jonson, США www.mayer-johnson.com  Авторка створила серію таких казок, насамперед, з метою реалізації права кожної дитини навчитись читати.

Команда видавництва Dyvogra здійснила переклад та видала книжку «Білосніжка» 2016 року в Україні. Основний напрямок видань Dyvogra — це терапевтична література для дітей, яка використовується для психотерапевтичних занять або корекції дитячого розвитку. На вітчизняному ринку, на жаль, наразі існує обмаль літератури, яка б була доступна для розуміння дітям з особливостями психічного розвитку або розумовими вадами. Ми наповнюємо книжковий ринок літературою, яка б могла не тільки сприяти розвитку, але і надати дітям доступ до скарбниці знань, яка міститься в казках, дитячих оповіданнях та книжках.


На презентації видання «Білосніжка» ми поділимось, як книжки з піктограмами допомагають дітям з особливими потребами навчитись читати та отримати можливість долучитись до світу літератури в цілому.

Запрошуємо батьків дітей з особливими потребами, фахівців освіти та соціальної сфери, представників громадських організацій, а також журналістів. Участь безкоштовна. 


Реєстрація за посиланням https://goo.gl/forms/dpnIJ2FoopREnnsq1 або e-mail: info@dyvogra.com
Партнери заходу: Перша Львівська Медіатека, Офіс «Львів – місто літератури ЮНЕСКО», МПК ім. Гната Хоткевича. Подія у Facebook: http://facebook.com/events/1446229718722269/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar