20 Квітня 2024, 12:13 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжок А Бондаря і В. Кебуладзе - 23 Листопада 2016

Презентація книжок А Бондаря і В. Кебуладзе

Категорія: «Події»
Дата: 23 Листопада 2016 (Середа)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, метро «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 988


Харківська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію книжок Андрія Бондаря «І тим, що в гробах» та Вахтанґа Кебуладзе «Чарунки долі». Захід відбудеться у середу, 23 листопада. Початок – о 18.30.

Збірка Андрія Бондаря – це яскраве відображення суб’єктивних, дуже особистих вражень автора. Це підслухані історії та розмови, галерея небанальних сюжетів про звичайне життя пересічних людей. І крізь цей химерний калейдоскоп спостережень раз по раз виринають нетривіальні, такі, на перший погляд, непоєднувані образи. 

«Тексти до книжки «І тим, що в гробах» писалися впродовж 13 років – між 2003 і 2016 роками, – розповідає Андрій Бондар. – Їх можна назвати розтягнутою в часі спробою внутрішньої біографії, адже всі тексти якоюсь мірою стосуються безпосередніх авторських рефлексій і переживань. Безперечно, всі вони позначені «єрессю есеїзму», тобто вкрай індивідуального та індивідуалістичного підходу, а також спробою з цього есеїзму вийти у простір художньої прози».


На сторінках книжки «Чарунки долі» зустрічаються філософи й митці з різних країн і часів. Вахтанґ Кебуладзе дає змогу їм говорити одні з одними. Із цієї розмови народжуються нові історії, з яких і складено цю книжку. 

«Теми цих оповідок не задані єдиним сюжетом або загальною ідеєю, вони вигулькують випадково, – каже Вахтанґ Кебуладзе. – При цьому всі вони вплетені в тканину оповідання про світ, яку створюють різні оповідачі. Повтори — вузли переплетень. Оповідки — чарунки долі. Оповідач — стрибун, що стрибає від чарунки до чарунки. До того ж оповідачів багато, траєкторії їхніх стрибків деколи перетинаються, а деколи скеровані у різні боки. Так у поліфонії оповідок про світ нашого життя створюється мережа нашої сили».


Харківська Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, метро «Історичний музей». Тел.: (057) 731-59-49


0 коментарів

Залишити коментар

avatar