26 Квітня 2024, 00:29 | Реєстрація | Вхід
/ Всеукраїнський конкурс філософського есе - 10 Листопада 2016

Всеукраїнський конкурс філософського есе

Категорія: «Конкурси»
Дата: 10 Листопада 2016 (Четвер)
Час: 00:00
Вартість: -
Місто: Острог
Місце: Острозька академія
Адреса: Вул. Семінарська, 2
Рейтинг: 3.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 3699


Кафедра культурології та філософії НаУ «Острозька академія» запрошує учнів 9-11 класів та студентів ВНЗ узяти участь у Всеукраїнському конкурсі філософського есе. Конкурс проводиться в рамках відзначення Всесвітнього дня філософії за регламентом ЮНЕСКО.

Цього року традиційний круглий стіл, який відбудеться в НаУ «Острозька академія» з нагоди Дня філософії, буде присвячено 160-річчю з дня народження Івана Франка, а також 25-річчю незалежності України. 



Темою есе організатори пропонують обрати один із наступних висловів:

«Ми мусимо навчитися чути себе українцями— не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіціальних кордонів. І се почуття не повинно у нас бути голою фразою, а мусить вести за собою практичні консеквенції. Ми повинні — всі без виїмка — поперед усього пізнати ту свою Україну, всю в її етнографічних межах, у її теперішнім культурнім стані, познайомитися з її природними засобами та громадськими болячками і засвоїти собі те знання твердо, до тої міри, щоб ми боліли кождим її частковим, локальним болем і радувалися кождим хоч і як дрібним та частковим її успіхом, а головно, щобми розуміли всі прояви її життя, щоб почували себе справді, практично частиною його».
І. Франко. Одвертий лист до галицької молодежі

«Здобувайте знання, теоретичне й практичне, гартуйте свою волю, виробляйте себе на серйозних, свідомих і статечних мужів, повних любові до свого народу і здібних виявляти ту любов не потоками шумних фраз, а невтомною, тихою працею. Таких мужів потребує кожда нація і кожда історична доба, а вдвоє сильніше буде їх потребувати велика історична доба, коли всій нашій Україні перший раз у її історичнім житті всміхнеться хоч трохи повна горожанська і політична свобода».
І. Франко. Одвертий лист до галицької молодежі

«Перед українською інтелігенцією відкриється тепер, … величезна дійова задача — витворити з величезної етнічної маси українського народу українську націю, суцільний культурний організм, здібний до самостійного культурного й політичного життя, відпорний на асиміляційну роботу інших націй, відки б вона не йшла, та при тім податний на присвоювання собі в якнайширшій мірі і в якнайшвидшім темпі загальнолюдських культурних здобутків, без яких сьогодні жодна нація і жодна хоч і як сильна держава не може остоятися».
І. Франко. Одвертий лист до галицької молодежі


Обсяг есе – 2-3 стор. друкованого тексту (А4, поля – 2 см., шрифт – 14, інтервал – 1,5).

Есе слід подати на кафедру культурології та філософії НаУОА (вул. Семінарська 2, м. Острог, Рівненська обл. 35800) або надіслати на е-mail kafedra.kulturologii@oa.edu.ua до 10 листопада 2016 року.

Переможці конкурсу отримають цінні призи, а найкращі есе будуть опубліковані на сайті www.kulturolog.org.ua


Сторінка конкурсу: http://vstup.oa.edu.ua/4429-2/
За додатковою інформацією звертайтеся:
(066) 930-04-89 – Шевчук Дмитро Михайлович
(097) 905-35-06 – Карповець Максим В’ячеславович


0 коментарів

Залишити коментар

avatar