20 Квітня 2024, 16:43 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжок Максима Беспалова в Сумах - 9 Листопада 2016

Презентація книжок Максима Беспалова в Сумах

Категорія: «Події»
Дата: 09 Листопада 2016 (Середа)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Суми
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 44
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 859


Сумська Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують на презентацію книжок Максима Беспалова «Ліхіє дев’яності: Кузня кадрів Дніпропетровськ» та «Шлях на Край світу». Захід відбудеться у середу, 9 листопада. Початок — о 18.00. Модератор – Владислав Івченко.

Відомий український мандрівник та гравець «Що? Де? Коли?» Максим Беспалов презентує в Сумах одразу дві нові книжки. «Ліхіє дев’яності: Кузня кадрів Дніпропетровськ» розповідає про зміну географічного, політичного та культурного ландшафту Дніпропетровська у буремний період 1990-х. Історію міста розкрито через призму приватних історій городян: їхніх практик, уподобань та ілюзій. «Дев’яності» для автора це не просто конкретний час, але й певна атмосфера, тип мислення, і тому він завершується тоді, коли починається Революція гідності.

«Шлях на край світу» — це популярні мандрівні нотатки сучасника про середньовічний паломницький шлях до Собору Святого Якова. Спершу будучи прощею лише для вірян, тепер Каміно перетворилося на туристичний маршрут, відкритий зокрема і для атеїстів. Оповідач зосереджує увагу на особливому відчутті спільності подорожніх, яке виникає під час мандрівки. Книга насичена культурними та історичними екскурсами, тож, окрім як прочитати про особистий досвід паломника, паралельно можна ознайомитися зі звичками Гемінґвея, дізнатися про специфічний досвід спостереження ботафумейро і поглянути на храм, у якому герой опери Ваґнера «Парсіфаль» знаходить Святий Грааль.


Сумська Книгарня «Є», вул. Соборна, 44, Тел.: (054)2701904. Вхід вільний


0 коментарів

Залишити коментар

avatar