29 Березня 2024, 12:47 | Реєстрація | Вхід
/ Відкриття виставки «Слово, обірване у Биківні» - 27 Жовтня 2016

Відкриття виставки «Слово, обірване у Биківні»

Категорія: «Події»
Дата: 27 Жовтня 2016 (Четвер)
Час: 11:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Києва
Місце: Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили»
Адреса: проспект Броварський
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1163


У четвер 27 жовтня 2016 року о 12.00 на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» (проспект Броварський у Дніпровському районі м. Києва) відбудеться відкриття фотодокументальної виставки «Слово, обірване у Биківні».

Співорганізатори проекту – Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили» та Українське незалежне видавництво «Смолоскип».

Виставка розповідає про долі представників покоління «Розстріляного відродження», знищених упродовж 1937 – 1939 років у в’язницях НКВС УРСР у Києві та похованих на території таємної спецділянки у Биківнянському лісі. У Биківні знайшли свій останній спочинок письменники Михайль Семенко, Майк Йогансен, Володимир Ярошенко, Андрій Михайлюк, Микола Борисов, Вероніка Черняхівська, Іван Маловічко та інші.


Використані у виставці матеріали з архівно-кримінальних справ репресованих письменників та інші документи особистого характеру стисло відтворюють біографії митців, а також інформують про те, яким чином комуністична тоталітарна система виокремлювала жертв і, пропускаючи крізь сито допитів і «очних ставок», змушувала їх визнавати інкриміновані радянськими спецслужбами абсурдні звинувачення. 

Заплановано виступи науковців і митців, читання віршів поетів «Розстріляного відродження», покладання квітів до Міжнародного меморіалу жертвам тоталітаризму 1937-1941 рр. На відкритті для усіх охочих буде прочитано тематичну лекцію-екскурсію.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar