25 Квітня 2024, 04:20 | Реєстрація | Вхід
/ Курс «Проза» від Bartleby & company / Сезон 4 - 12 Листопада 2016

Курс «Проза» від Bartleby & company / Сезон 4

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 12 Листопада 2016 (Субота)
Час: 13:00
Вартість: 2 700 / 3 000 грн.
Місто: Київ
Місце: Sofá Store (Closer)
Адреса: вул. Нижньоюрківська, 31
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1231


«Погодьтеся на те, щоб я вас називав нервовою. Ви належите до пишного і жалісного роду, який є сіль землі. Все велике створене для нас нервовими. То вони, а не хто інший, започаткували релігії і створили шедеври мистецтва. Світ так ніколи й не довідається, що він їм завдячує, а головне, скільки вони переболіли, щоб усім цим його вщедрити. Ми впиваємося божистою музикою, прегарними картинами, всією цією красою, але не знаємо, що творцям це обходилося нічницями, риданнями, істеричним сміхом, нервовою лихоманкою, ядухою, причиною, смертною тугою, а це найгірше, і вам вона, може, знайома»
Марсель Пруст, «Ґермантська сторона»

Цей курс з написання прози ми присвячуємо розмові про хворобливу чутливість до світу, про тонку шкіру.

Тонкошкірість – не вада, а можливість шляху. Залиште позаду ліжко, освітлене місяцем, і рушайте мандрувати карнизами. Це – лише привід відкрити чисту сторінку, сісти під зірчастим деревом і занотувати анатомію оголеного мозку. Поговоріть з нами про те, як нервова лихоманка піднімає вас вночі з ліжка, про раптові напади задухи, про безсоння і меланхолію. Про істерії і божевілля. Попереду нас чекають два місяці спілкування про літературу, проходження болотистих місцевостей, захисні молитви від привидів, знайомства в переходах метро, картографія невидимих теплотрас, підмінені немовлята, зустрічі з сяючим мороком, вистежування смугастого звіра та інші літературні досвіди.

Лектор і куратор курсу: Любко Дереш

Перший роман Любка Дереша «Культ» був опублікований в журналі «Четвер» в 2002 році. Згодом вийшли романи «Поклоніння ящірці», «Архе», «Намір!», «Трохи пітьми», «Голова Якова», «Остання любов Асури Махараджа», «Миротворець», «Пісні про любов і вічність». Тексти Любка Дереша перекладені кількома європейськими мовами, в тому числі німецькою, польською, італійською, сербською. Роман «Культ» був представлений на Лейпцизькому книжковому ярмарку 2005 року.


На що очікувати?
Цей курс буде не зовсім схожий на наші попередні. 
Ми говоритимемо про прозу, але і про роботу з текстом загалом. Говоритимемо про теорію і практики, про техніки і конструкції, про вигорання і зцілення, про хороший і поганий досвід. 

Традиційно і обов'язково будуть семінари, читання і обговорення текстів учасників, робота над помилками, робота з критичними зауваженнями. 

Але найперше – чекаємо хімії між учасниками, того середовища, яке виникає, коли всі погоджуються стати провідниками в спільному, утаємниченому від решти, процесі створення чогось важливого для кожного з присутніх. 


Тривалість курсу: 22 жовтня – 10 грудня 2016 року. Зустрічі проходитимуть по суботах. Тривалість занять – 2,5-3 години. Мова – українська або російська – за вибором лектора.

Київ, Sofá Store (Closer), вул. Нижньоюрківська, 31 
Деталі та програма: незабаром на bartleby.com.ua

Вартість участі в курсі: Оплата до 1 жовтня – 2 700 грн. 1-20 жовтня – 3 000 грн. 
Реєстрація: goo.gl/forms/XgK7s3ErIeSRB4RO2

Контакти: Тел. +38 093 621 51 51; Fb/bartlebycompany; E-mail: brtlbandco@gmail.com


0 коментарів

Залишити коментар

avatar