16 Квітня 2024, 15:47 | Реєстрація | Вхід
/ Професор Маґочій презентує нову книжку у Києві - 21 Вересня 2016

Професор Маґочій презентує нову книжку у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 21 Вересня 2016 (Середа)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1015


Київська Книгарня «Є» та «Видавництво Валерія Падяка» запрошують на презентацію книжки Павла-Роберта Маґочія та Йоханана Петровського-Штерна «Євреї та українці: тисячоліття співіснування» за участі Павла-Роберта Маґочія, Оксани Форостини. Модератор — Валерій Падяк. Захід відбудеться 21 вересня. Початок — о 18.30.

Є багато такого, чого звичайні українці не знають про євреїв, а звичайні євреї – про українців. Мабуть, так само багато чого українці та євреї не знають про самих себе. Що ж до решти світу, то там про ці два народи, які на землях сучасної України живуть поруч понад тисячу років, знають навіть менше. Внаслідок цих чинників євреї та українці, які високо цінять спадщину своїх предків, зазвичай бачать один одного крізь призму спотворень  стереотипів, непорозумінь та упереджень.

Ця книжка не обіцяє зняти глибоко закорінені стереотипи, проте вона може бути тим першим кроком, що відкриє правду українцям про євреїв, а євреям про українців. Її також можна пооціновувати як довгоочікуване джерело інформації для тих, кому цікаво буде більше дізнатися про неймовірну країну та два її народи.

З позицій безстороннього розповідача автори подають чимало інформацій про євреїв та українців; їх вміщено у дванадцяти тематичних розділах. Серед висвітлюваних тем  географія, історія, економічне життя, традиційна культура, релігія, мова та книгодрукування, література й театр, архітектура й мистецтво, музика, формування діаспори та українська сучасність. Завершальний розділ  це роздуми авторів про наше минуле як про сучасність і майбутнє.

Легкий читабельний наратив книжки суттєво доповнюють 335 кольорових ілюстрацій, 29 мап та декілька текстових вставок із описами специфічних феноменів або розповідями про контроверсійні питання. Також книжка містить перелік літератури для подальшого читання.


Павло-Роберт Маґочій  професор історії та політичних наук Торонтського університету, де очолює кафедру українознавчих студій Джона Яремка. Автор сотень історичних, соціолінгвістичних, картографічних, бібліографічних та міграцієзнавчих досліджень.

Йоханан Петровський-Штерн  професор Центру єврейських студій Crown Family у Північно-Західному університеті США. Автор кількох відзначених преміями книжок з історії та культури євреїв Центральної та Східної Європи.


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота».


0 коментарів

Залишити коментар

avatar