28 Березня 2024, 17:33 | Реєстрація | Вхід
/ 22-28 серпня: Літня Франкознавча школа у Львові - 22 Серпня 2016

22-28 серпня: Літня Франкознавча школа у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 22 Серпня 2016 (Понеділок)
Час: 13:00
Вартість: 750 грн.
Місто: Львів
Місце: Інститут Івана Франка НАН України
Адреса: вул. Драгоманова, 18
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 1232


Інститут Івана Франка Національної Академії Наук України оголошує набір на Літню франкознавчу школу 

Мета програми
– глибше ознайомити учасників з цінностями, поглядами та творчим доробком Івана Франка. Головний акцент школи буде поставлено на його різнобічності та активності в літературі, науці, громадському та політичному житті. Прагнемо показати актуальність Франка для сучасних українців. Лекторами школи будуть науковці, що працюють в різних галузях: літературі, історії, філософії, політології. 

Цілі школи: 

  • Навчально-наукова: Ознайомлення української молоді з науковим, літературним, філософським та політичним доробком Івана Франка. Поглибити їхні знання та дати поштовх до подальших досліджень. 
  • Аксіологічна: Виховання цінностей любові до людей та важливості якісної праці на користь громади та народу. 
  • Громадсько-суспільна: Виховання суспільно активних громадян, демонструючи приклад Івана Франка. 
  • Комунікативна: Надання змоги встановити корисні зв’язки між учасниками школи, а також учасників з лекторами школи (провідними фахівцями у різних гуманітарних дисциплінах) та інституціями, які відвідають учасники в рамках школи. 
  • Комеморативна: Вшанування 160-річчя з дня народження та 100-річчя з дня смерті великого українського діяча та мислителя Івана Франка в більш інтерактивний, цікавий та корисний для суспільства спосіб. 
Школа відбуватиметься у м. Львові з 22 по 28 серпня 2016 року. Учасники з інших міст проживатимуть у хостелі «На Театральній», який знаходиться в самому центрі Львова (вул. Театральна, 10, кв. 5). Заняття відбуватимуться у приміщенні Інституту Івана Франка НАН України (вул. Драгоманова, 18). 

Під час навчання у першій половині дня відбуватимуться тематичні лекції, дискусії та обговорення. В другій половині дня заплановані екскурсії, відвідини музеїв, могили Франка, перегляд фільму, пісенний вечір та інші заходи. В окремий день школи учасники матимуть змогу поїхати в мальовниче село Лолин, де Іван Франко зустрів своє перше кохання. 


До участі в школі запрошуються студенти, аспіранти, молоді науковці гуманітарних студій, громадські активісти, а також усі, хто бажає більше дізнатися про життя, творчість та діяльність Івана Франка. Вік учасників 18–35 років. На завершення курсу учасники отримають сертифікат про закінчення школи. 

Організатори покривають частину фінансових витрат на проживання та харчування учасників. Транспортні витрати покривають самі учасники. Організаційний внесок за участь у школі становить: 750 грн. Внесок сплачується у перший день школи. 

Щоб пройти конкурсний відбір
на Літню франкознавчу школу потрібно надіслати своє CV та мотиваційний лист на електронну скриньку: Franko.Summer.School@gmail.com 
Мотиваційні листи приймаються у довільній формі, але бажано в них відповісти на такі питання: Чому Вас зацікавила ця школа? Які очікування маєте щодо неї? На скільки Ви знайомі з життям і творчістю Івана Франка? Що ще про нього Ви б хотіли дізнатися? 
Остання дата прийому аплікацій на школу: 20 червня 2016 р.
Відповідь про зарахування чи незaрахування апліканти отримають до 26 червня 2016 р.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar