28 Березня 2024, 17:24 | Реєстрація | Вхід
/ «VII Літня літературна школа» в Карпатах - 13 Серпня 2016

«VII Літня літературна школа» в Карпатах

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 13 Серпня 2016 (Субота)
Час: 09:00
Вартість: 3500/4500 грн.
Місто: с. Ворохта
Місце: готельно-відпочинковий комплекс «Ворохта-МІМ»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1445


8-13 серпня в Карпатах відбудеться найбільша неформальна літературна подія літа – «VII Літня літературна школа». Відомі письменники поділяться літературним досвідом і практичним інструментарієм письма. У програмі – 6 днів насиченого відпочинку в горах, інтенсивного навчання та неформальне спілкування з письменниками і однодумцями. 

Лектори – відомі та професійні письменники, видавці, літературознавці та критики – Тарас Прохасько, Андрій Курков, Ірина Цілик, Галина Крук, Володимир Арєнєв, Ростислав Семків тощо.

Літшкола – це 6 днів цікавого і корисного відпочинку та навчання в Карпатах, неформальне спілкування з письменниками і однодумцями, незабутні враження і нові знайомства. У програмі: 
  • 20 годин лекцій та майстер-класів; 
  • 15 практичних занять у групах (creative writing), аналіз і обговорення текстів учасників; 
  • 3 літературні вечори та барбекю-паті; 
  • 3 походи в гори, 3 екскурсії, художній аналіз текстів, консультації лекторів, літературні ігри та маса неформального спілкування з лекторами і учасниками. 
Фото з V Літньої літературної школи в Карпатах / Архіви «Центру літературної освіти»

Учасники дізнаються про теоретичні аспекти літературної творчості та оволодіють практичним інструментарієм письма. У результаті школи кожен напише хороший текст, який пройде критику і обговорення колег. 

Лектори розкажуть: 

  • теорія письма (з чого починати, як знайти свій жанр і стиль, навіщо вигадувати власні  «правила гри» тощо); 
  • сюжетно-композиційна організація тексту (як створити фабулу, обов’язкові елементи сюжету, особливості композиції та форми; як і навіщо порушувати загально прийняті правила); 
  • персонажі (як створити «живих» персонажів, особливості конструювання головного героя і його взаємодія з іншими типами персонажів; система світоглядів, мотивацій і конфліктів; як змусити читача переживати за долю персонажів); 
  • мова і стилістика (різні стратегії оповіді; як працювати над мовою, діалогами, стилем і художніми деталями); 
  • саморедагування і робота над собою (як навчитися критикувати власні тексти; чим зацікавити видавців; звідки брати натхнення; яких типових помилок уникати авторам-початківцям; як знайти читачів та своє місце в літературному процесі).
Літшкола буде цікава усім, хто хоче підвищити рівень власної майстерності письма та розширити літературний світогляд. 


Як взяти участь? 

Щоб стати учасником Літшколи, потрібно заповнити реєстраційну анкету: https://goo.gl/8UpvwR Кількість місць обмежена. Кожен учасник сплачує організаційний внесок. 

Вартість: до 15 липня включно – 3500 грн; до 25 липня включно – 4000 грн; до 5 серпня включно – 4500 грн. У вартість входить: навчальна і розважальна програма, проживання у котеджі, 2-разове харчування (сніданок і вечеря), кава-брейки, трансфер з Івано-Франківська і назад, роздаткові матеріали, екскурсії, барбекю-паті та «ЦЛО card» (картка дає знижку 20% на наступні проекти ЦЛО).  


Організатор: Центр літературної освітиДати проведення: 8-13 серпня 2016 року.
Локація: готельно-відпочинковий комплекс «Ворохта-МІМ» (с. Ворохта, Івано-Франківська обл.)
Контактна особа: Мар’яна Хемій (093-767-43-81, litosvita.org @ gmail.com) 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar