25 Квітня 2024, 01:01 | Реєстрація | Вхід
/ Перекладацька премія METAPHORA 2015-2016 років - 1 Серпня 2016

Перекладацька премія METAPHORA 2015-2016 років

Категорія: «Конкурси»
Дата: 01 Серпня 2016 (Понеділок)
Час: 00:59
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 4684


На конкурс Перекладацької премії METAPHORA 2015-2016 років приймаються переклади поезії та есеїстики з європейських мов (окрім російської) авторів ХХ-ХХІ ст., обсягом не більше 20 тис. знаків (з пробілами), що раніше не виходили друком і не оприлюднювались українською мовою в електронному вигляді.

Учасник повинен чітко визначити жанр твору, який надсилає для участі у конкурсі: оповідання, новели і уривки з повістей не будуть вважатись заміною есеїстиці, до участі в конкурсі не допускатимуться.

Переклади надсилаються разом з оригіналом тексту і вказанням джерела, звідки взято оригінал, на електронну скриньку dia.knyzhka@gmail.com, для Діани Клочко. Кількість перекладів від одного учасника, що подає твори на премію, не обмежена.

Усі переклади, що надійдуть на конкурс, перед тим, як бути оприлюдненими на відповідній сторінці сайту премії Metaphora, обов’язково проходять атестацію у фахівців-консультантів з відповідної мови та поетики.

Рукописи приймаються до 01 серпня 2016 року включно.
Короткий список премії у двох номінаціях оголошується 05 вересня 2016 року.

Вручення премії відбувається не пізніше 10 вересня 2016 року на спеціальній церемонії, місце і час якої буде оголошено окремо.

Переможець премії отримує гонорар, еквівалентний $600Також будуть вручені дипломи п`яти кращим перекладам у кожній номінації, цінні подарунки за особливі переклади.


Засновники приватної премії METAPHORA її місію розуміють як концентрацію та представлення кращих перекладів українською мовою, здійснених у жанрах «поезія» та «есеїстика» із  усіх європейських мов (окрім російської). Переклади зі східних мов не репресуються, але розглядатимуться як виключення, після консультацій із фахівцями. Під жанром «есеїстика» розуміється текст, в публікації якого самим Автором чи видавцем вжито це означення, не залежно, чи є це політологічний, філософський літературознавчий чи екзистенційний текст.

Члени журі: Марк Белорусець (Київ), Андрій Маслюх (Львів), Дзвенислава Матіяш (Київ), Ірина Шувалова (Київ), Ірина Славінська (Київ), Остап Ножак (Чернівці)
Засновники премії: Діана Клочко (Київ), Ігор Померанцев (Прага)
Фундатор премії: Ігор Померанцев (Прага)

Новини та умови конкурсу Премії METAPHORA на її сайті: www.metaphora.in.ua


0 коментарів

Залишити коментар

avatar