26 Квітня 2024, 01:22 | Реєстрація | Вхід
/ «Від Зерова до Бейліса»: Прогулянка цвинтарем - 3 Липня 2016

«Від Зерова до Бейліса»: Прогулянка цвинтарем

Категорія: «Події»
Дата: 03 Липня 2016 (Неділя)
Час: 16:30
Вартість: 100/50 грн.
Місто: Київ
Місце: Лук’янівський цвинтар
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 934


Культурно-туристичний проект «Їздець» продовжує досліджувати Київ і запрошує на прогулянку одним із найстаріших поховань столиці – Лук’янівським цвинтарем. В неділю, 3 липня, о 16:30 відбудеться екскурсія «Від Зерова до Бейліса» від культуролога, засновниці арт-проекту «Естетика смерті» Оксани Дідківської-Воробієнко.

Учасники побачать могили представників найвідомішої кондитерської династії Києва, зайдуть у гості до художників Пимоненка, й Мурашка, дізнаються, куди подівся і де опинився пам’ятник із могили художника Орловського, згадають скандальну справу Бейліса і подробиці Куренівської трагедії. Крім того, під час прогулянки ми дізнаємося про стильові тенденції надгробної архітектури, історію скульптур і барельєфів, особливості київських епітафій та навчимося читати цвинтарну мову знаків.

«Цвинтар – це надзвичайно інформативний простір, на ньому одночасно і майже в незмінному стані співіснують минуле і сучасне. Надгробна архітектура – це підсумок життя, свідчення про соціальний клас, до якого належала людина, про її місце в світі, про час, коли вона була похована. Барельєфи, символи, епітафії, знаки, навіть ручка на вхідних дверях склепу можуть оповісти мені детальну історію часу», – говорить авторка екскурсії Оксана Дідківська-Воробієнко.


Для участі в прогулянці зареєструйтесь за посиланням: https://goo.gl/fhEFKl 
Вартість участі у прогулянці – 100 гривень, для школярів, студентів і пенсіонерів – 50 гривень. Реєстрація триває до 2 липня включно.

Початок прогулянки: о 16:30 в неділю, 3 липня. Тривалість: близько 2 годин. 
Місце зустрічі: метро Дорогожичі (платформа)

Група Культурно-туристичного проекту «Їздець»: http://facebook.com/yizdetz
Контактна адреса для питань і пропозицій – yizdetz@gmail.com


0 коментарів

Залишити коментар

avatar