23 Квітня 2024, 13:06 | Реєстрація | Вхід
/ «Ніцше. Самоперевершення» Тараса Лютого - 7 Червня 2016

«Ніцше. Самоперевершення» Тараса Лютого

Категорія: «Події»
Дата: 07 Червня 2016 (Вівторок)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: YeBookstore
Кількість переглядів: 1251


Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують на презентацію книжки Тараса Лютого «Ніцше. Самоперевершення». Модератор – Вахтанґ Кебуладзе. Захід відбудеться 7 червня. Початок – о 18.30.

«Ніцше. Самоперевершення» – дослідження присвячене вивченню біографії та філософської спадщини Фрідріха Ніцше. Монографія є спробою охопити загальну тематику й простежити трансформацію поглядів німецького філософа. У розвідці окреслено культурний контекст формування мислителя, з’ясовується, як він сприймав поширені в ХІХ ст. соціально-політичні рухи, порушуються питання про причини експлуатації інтелектуального доробку Ніцше тоталітарними ідеологіями, простежуються головні ідейні впливи на його погляди, а також увиразнюються концепти «самоперевершення» і «самотворення», що стають чільними домінантами філософування Ніцше. Розкривається подальша рецепція, моделі переосмислення й доля ніцшеанства в різноманітних національних традиціях.


Тарас Лютий – український філософ, представник молодшої генерації Київської філософської школи. Автор понад 40 наукових праць, присвячених проблемам історії філософії та філософської антропології. 


Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота». Тел. (044) 235 88 54. Вхід вільний


0 коментарів

Залишити коментар

avatar