29 Березня 2024, 14:51 | Реєстрація | Вхід
/ Тарас Лютий презентує «Ніцше. Самоперевершення» - 25 Травня 2016

Тарас Лютий презентує «Ніцше. Самоперевершення»

Категорія: «Події»
Дата: 25 Травня 2016 (Середа)
Час: 18:00
Місто: Київ
Місце: Освітня станція «31В1»
Адреса: вул. Пушкінська, 31в1
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1146


25 травня о 19:00 в Освітній станції «31В1» пройде презентація книги Тараса Лютого «Ніцше. Самоперевершення»

Тарас Лютий – український філософ, представник молодшої генерації Київської філософської школи. Автор понад 40 наукових праць, присвячених проблемам історії філософії та філософської антропології. 

Тарас Лютий презентує свою книжку «Ніцше. Самоперевершення» (К.: Темпора, 2016), у якій він простежує, як формувалися і якої трансформації зазнали ідеї одного з найвідоміших філософів ХІХ століття. Дослідження присвячене вивченню біографії та філософської спадщини Фрідріха Ніцше. Монографія є спробою охопити загальну тематику й простежити трансформацію поглядів німецького філософа. В розвідці окреслюється культурний контекст формування мислителя, з’ясовується, як ним сприймалися поширені в ХІХ ст. соціально-політичні рухи, порушуються питання про причини експлуатації інтелектуального доробку Ніцше тоталітарними ідеологіями, простежуються головні ідейні впливи на його погляди, а також увиразнюються концепти «самоперевершення» і «самотворення», що стають чільними домінантами філософування Ніцше. Розкривається подальша рецепція, моделі переосмислення й доля ніцшеанства в різноманітних національних традиціях.


На презентації монографії автор разом з колегою Людмилою Криворучкою поговорять про ніцшеанську візію освіти та самоосвіти. Тож, не прогавте свій шанс придбати фоліант з автографом автора!


25 травня. Початок о 19:00 | Київ, Освітня станція «31В1», вул. Пушкінська, 31в1
Вхід вільний за умови реєстрації: http://goo.gl/forms/2KclUoHBGH


0 коментарів

Залишити коментар

avatar