25 Квітня 2024, 13:23 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація «Бабиного літа» у Тернополі - 10 Травня 2016

Презентація «Бабиного літа» у Тернополі

Категорія: «Події»
Дата: 10 Травня 2016 (Вівторок)
Час: 18:00
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 5-9
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 936


Книгарня «Є» і Видавництво «Vivat» запрошує на презентацію книжки письменника, блоґера та музиканта Марка Лівіна «Бабине літо». Модератор – Юрій Матевощук.

Ця добра і сумна книжка розповідає про 10-літнього хлопчика Ждана, який приїхав на літо до бабусі й дідуся, бо мама з татом вирішили розлучитися. Він дивиться на світ, ніби такий звичний, і розуміє — світ змінюється, його «чому?» і «як?» уже значно складніші. Так настає дорослішання. Але є тут і машинки-паровози-футбол-збиті коліна та найкращий друг на літо – усе, що робить наші спогади про дитинство такими добрими і сумними. 

«Бабине літо» — це схема того, як можна мислити по-іншому. Або, кажучи прямо, — як можна мислити по-своєму. Бути гранично відданим тому способу, яким наділений саме ти, і з його обмеженого лексикону можливостей витворювати власні замки, армії, королівства. Це і є, як на мене, виявом доброго тексту: коли ти, послуговуючись, скажімо, червоним і синім, змушуєш читача бачити усю експресію кольорів. Або як за допомогою усього двох-трьох логічних ходів заводиш людину в такий глибокий ліс знаків запитань, що хто зна, як із нього вийти.
Любко Дереш

Марк Лівін – сучасний український письменник, блоґер та музикант. Лауреат літературної премії «Смолоскип». Широку популярність письменник здобув завдяки Інтернету як автор верлібрів і коротких есе. У соціальних мережах тексти Лівіна часто стають вірусними й набувають великого поширення серед молоді. Із січня 2016-го року – маркетинг-директор Громадського телебачення. Серед його літературних здобутків – повість «Життя та інша хімія», яка трималась на перших місцях ТОПів продажу всієї країни протягом кількох місяців. 

Учасник та спікер багатьох міжнародних літературних фестивалів і мистецьких подій в Україні та за її межами: Київські Лаври та Гогольфест, Форум Видавців у ЛьвовіMeridian Chernowitz, перший український літературний фестиваль «Ізоляція». Співзасновник (разом із Катериною Бабкіною) руху, що сприяє популяризації читання bookchallenge_ua. 


10 травня. Початок о 18:00. Вхід вільний.
м. Тернопіль, Книгарня «Є», вул. Валова, 5-9. Тел.: (0352) 25-44-59


0 коментарів

Залишити коментар

avatar