29 Березня 2024, 01:35 | Реєстрація | Вхід
/ Збірка Ростислава Мельниківа «Апокрифи степу» - 7 Квітня 2016

Збірка Ростислава Мельниківа «Апокрифи степу»

Категорія: «Події»
Дата: 07 Квітня 2016 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: YeBookstore
Кількість переглядів: 1104


Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію поетичної збірки харківського поета та літературознавця Ростислава Мельниківа «Апокрифи степу», яка відбудеться 7 квітня. Модератор заходу — Любов Якимчук

Що ховається під обкладинкою збірки? «Апокрифи степу» — своєрідний зріз поетичного доробку Ростислава Мельниківа за двадцять років: від часу виникнення «Червоної Фіри», співзасновником якої він був, і до 2012-го, коли, як зізнається поет, відкрив наступну сторінку своєї творчості. Тут ви не знайдете соціальної лірики «на злобу дня», хоча у віршах постає і країна – «велика фабрика емігрантів», і Харків – «яблуко червоне»... Проте поезія пана Ростислава зовсім іншого штибу. Письменник Андрій Кокотюха називає її «міфологічним неомодернізмом». Уся вона «герметична» з «яскравим бароковим декором», – додає Леонід Ушкалов. А сам поет зауважує, що не є прихильником римованої чи верлібрової публіцистики на актуальні соціально-політичні теми. Автор розповідає про інше – про «спокусливу панну оту котра ронить так мідно свій голос», про «акваріум неба із відбитками рибок ранішніх снів» і, звісно, про «тихий дум вечірній пруг і густий пах нашого степу»... Усі ці образи прекрасно доповнюють ілюстрації Уляни Мельникової, дружини поета. Відтак перед читачем постає не просто книга, а цілісний мистецький витвір. 


Ростислав Мельників – поет, літературознавець. Один із засновників харківського літературного угруповання «Червона Фіра», співорганізатор фестивалю сучасної поезії «Авангард-Фест», учасник низки антологій сучасної української літератури. У доробку Ростислава збірки поезій — «Полювання на оленя», «Подорож Рівноденням», «Апокрифи степу»; монографія «Майк Йогансен: ландшафти трансформацій». 


7 квітня. Початок о 18:30. Вхід вільний. 
Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота». Тел. (044) 235 88 54 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar