19 Квітня 2024, 15:30 | Реєстрація | Вхід
/ 8 років літературній студії «87» (Тернопіль) - 1 Квітня 2016

8 років літературній студії «87» (Тернопіль)

Категорія: «Події»
Дата: 01 Квітня 2016 (П'ятниця)
Час: 19:00
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 5-9
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1286


Тернопільська Книгарня «Є» запрошує на святкування та читання літературної студії «87». Захід відбудеться 1 квітня. Модератор – Юрій Матевощук.

Літературна студія «87» – формація, заснована поетом Юрієм Завадським 1 квітня 2008 року в Тернополі. Після видання серії книг «Покоління 87», до якої увійшли тексти Наталії Голодюк «Шовк. Варіації матерії», Марти Томахів «*», Василя Колісника «21», Юрія Матевощука «Прототип», Юлії Бабак «Озії», у видавництві «Крок» побачив світ другий том «Антології 87» . 


За час існування Літературної студії «87» її учасники провели кілька перформансів та чимало відкритих читань у Тернополі та за його межами. Особливо варто відзначити читання-марафон у тернопільських школах задля популяризації літератури серед старшокласників. Це був спільний проект з Форумом видавців

Студія співпрацює з іншими схожими мистецькими об’єднаннями по всій Україні, брала участь у багатьох мистецьких фестивалях, а з 2010 року є постійним учасником Львівського літературного фестивалю. Також у доробку студійців близько десяти відео- та фото-поезій, і деякі з них відзначені на різноманітних конкурсах. У 2013 році студія офіційно припинила свою діяльність.


Участь у зустрічі візьмуть: Юрій Завадський, Юрій Матевощук, Мар’яна Судова, Юлія Бабак, Марта Томахів, Юлія Валах, Ірина Розвадовська, Світлана Андріїшина, Василь Колісник, Сашко Бугаєнко, Максим Мукомела, Роман Воробйов, Юрій Вітяк, Тетяна Колеснік та інші.

1 квітня. Початок о 18:00. Вхід вільний
м. Тернопіль, Книгарня «Є», вул. Валова, 5-9


0 коментарів

Залишити коментар

avatar