25 Квітня 2024, 09:54 | Реєстрація | Вхід
/ Поетична збірка Альфреда Ґонґа «Маніфест Альфа» - 25 Лютого 2016

Поетична збірка Альфреда Ґонґа «Маніфест Альфа»

Категорія: «Події»
Дата: 25 Лютого 2016 (Четвер)
Час: 19:30
Місто: Чернівці
Місце: Літературний целанівський центр
Адреса: вул. О.Кобилянської, 51
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1088


25 лютого у Літературному целанівському центрі відбудеться презентація двомовної поетичної збірки Альфреда Ґонґа «Маніфест Альфа» в перекладі Петра Рихла. Модерує Лілія Шутяк.

«При всій реалістичності мотивів, цілком відчутні обертони між рядками, які вгортають вірш у таємницю. Лейтмотиви: зорі, місяць, марення вказують на те, що сатирик Ґонґ у найглибших пластах своєї сутності є романтиком і трансцендентно зорієнтованим ліриком».
Роза Ауслендер

Альфред Ґонґ (1920-1981) був чернівецьким однолітком і шкільним товаришем Пауля Целана. Його лірична творчість відзначається багатством і розмаїттям екзистенційної проблематики. Вона піднімає теми гуманізму й варварства, кохання і смерті, захисту довкілля й атомної загрози, туги за кращим світом і пошуків сенсу буття. Наснажені кусючою іронією, гострим сарказмом і непідробним гротеском, експериментальні за ритмом і формою, його вірші розбивають суспільні, моральні й психологічні табу, культивують «низький» стиль, який не уникає діалектизмів і жаргонізмів, але нерідко вдається й до понять з наукових галузей. Дане видання є першою спробою дати репрезентативний зріз творчості цього неординарного, в Україні майже незнаного поета.

Фрагмент оригінальної обкладинки збірки (Wien, Alpha-Vlg. 1960)

25 лютого. Початок о 18:30. Вхід: вільний 
Чернівці, Літературний целанівський центр, вул. О.Кобилянської, 51


0 коментарів

Залишити коментар

avatar