24 Квітня 2024, 14:34 | Реєстрація | Вхід
/ Друга зустріч у рамках проекту «Апокаліпсис міста» - 25 Лютого 2016

Друга зустріч у рамках проекту «Апокаліпсис міста»

Категорія: «Події»
Дата: 25 Лютого 2016 (Четвер)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 1417


Книгарня «Є» спільно з Польським інститутом у Києві та Інститутом східних ініціатив (Краків) запрошують на другу зустріч у рамках міжнародного проекту «Апокаліпсис міста». 

Цього разу координаторка проекту «(Пост)соціалістичне місто» Інституту східних ініціатив Кінґа Нендза-Сіконьовська виступить із презентацією-лекцією на тему «Зозулине яйце. Варшавський Палац культури та науки в свідомості і практиках сучасних поляків». Модераторка зустрічі — Катаріна Новікова


Палац культури і науки у Варшаві мав стати осердям столиці, уособленням соціалізму і «подарунком», що скріпив би союз Польщі та СРСР. Чим же є Палац після зміни політичного та ідеологічного контексту? Оскільки він мав бути «вічний, як польсько-радянська дружба», то чи має право на існування після розпаду Союзу? Розпад СРСР означив процес поступового відкидання колоніальних ресентиментів у Польщі, унаслідок чого «сталінський храм» у видозміненому вигляді увійшов до семіосфери столиці. 

Кінґа Нендза-Сіконьовська - випускниця факультету культурознавства Яґеллонського університету, аспірантка Інституту Росії та східної Європи ЯУ. У 2012–2014 рр. перебувала на науковому стажуванні в Інституті архітектури і дизайну Сибірського федерального університету в Красноярську (РФ). Авторка ідеї проекту «(Пост)соціалістичне місто» і його координаторка. Пише дисертацію на тему сибірського міста радянської доби. Цікавиться постсоціалістичним простором міст, Сибіром як культурним феноменом та міським активізмом. 


«Апокаліпсис міста» - міжнародний інтердисциплінарний проект, покликаний об'єднати досвід різних країн, фахівців з різних галузей гуманітаристики і урбаністики. Ми працюємо з культурною пам'яттю, паблік-артом, з міським публічним простором як сферою соціального, архітектурою. 

Координатори проекту: 

  • Катаріна Новікова, marenera@gmail.com, +38 097 249 17 76 
  • Віктор Іщенко, lebenswelt2012@gmail.com, +38 096 739 46 83 

25 лютого. Початок о 18:30. Вхід вільний. Тел. (044) 235 88 54 
Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3 (метро «Золоті ворота»)

Захід відбувається за підтримки Польського Інституту у Києві. Інформаційні партнери: «Український філософський фонд» (Україна), «Інститут східних ініціатив» (Польща), товариство «Східна перспектива» (Польща), «(Пост)соціалістичне місто» (Польща). 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar