25 Квітня 2024, 12:22 | Реєстрація | Вхід
/ Дмитро Лазуткін з «Червоною книгою» вирушає на захід - 2 Березня 2016

Дмитро Лазуткін з «Червоною книгою» вирушає на захід

Категорія: «Події»
Дата: 02 Березня 2016 (Середа)
Час: 20:00
Місто: Західна Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1230


20 лютого розпочнеться друга частина туру на підтримку збірки віршів поета і журналіста Дмитра Лазуткіна «Червона книга»

Нагадаємо, що наприкінці минулого року автор із презентаціями та дискусіями відвідав центр і схід України. Заходи відбуваються у рамках проекту «Мережа», організатором якого є Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz. Проект реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».
 
«У кожному з міст Східної та Центральної України, де вже вдалося презентувати «Червону книгу», я зустрічав дивовижних людей, - розповідає Дмитро Лазуткін. - Мене завжди вражає якась світла небайдужість, внутрішня свобода читачів і слухачів справжньої поезії. Адже у наш час відчуття слова - загострене, особливе. Всі зустрічі супроводжувалися бурхливими діалогами - з жартами, доброю іронією та відвертістю. До Західної України я їду з приємним передчуттям - бо знаю, що головне - не фальшивити перед цією аудиторією і тоді все буде добре. Я хочу бачити очі, які світяться. Я говоритиму до них».


Протягом лютого та початку березня Дмитро Лазуткін із поетичною збіркою «Червона книга» відвідає 7 міст, серед яких:  
За словами куратора «Мережі» Юлії Пелепчук, під час першої частини туру Дмитро Лазуткін побував у кількох містах сходу України. 

«Він на власні очі бачив, що там відбувається, спілкувався з людьми і читав їм свої вірші, - додає Юлія. - Тепер Дмитро поїде на захід, щоб поділитись своїми враженнями і подискутувати про побачене».



«Червона книга» – це збірка, у якій більшість віршів була написана протягом останнього року. У кожного з трьох розділів книги – своя емоційна історія. Це схоже на проходження пекельних кіл, під час якого ліричний герой усвідомлює знаки минулого, аби дістатися прозорої поверхні, що відображає сонячні промені. Дмитро Лазуткін тонко відчуває те, про що варто говорити і вміє знаходити потрібні слова. Його поезії являють собою переплетіння вражень і передчуттів, гнучких метафор і ясних образів.



«Мережа» – це проект, що охоплює всю територію України та має представників у 28 містах (серед них 20 – обласні центри), які займаються менеджментом літературно-дискусійних майданчиків на місцях. Протягом найближчого часу ми плануємо організувати ще декілька турів усіма містами мережі за участю письменників, з якими співпрацюємо, а це: Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Юрій Іздрик, Катерина Бабкіна.

Meridian Chernowitz на Літературній мапі України: http://litcentr.in.ua/board/20-1-0-160
Проект реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

За додатковою інформацією звертайтеся:

Юлія Пелепчук, кураторка проекту «Мережа», 095 880 09 86, yuliiapelepchuk@meridiancz.com
Лілія Шутяк, прес-секретарка Meridian Czernowitz, 097 6657 047, shutiak@meridiancz.com 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar