29 Березня 2024, 07:50 | Реєстрація | Вхід
/ «Шапочка і кит» Катерини Бабкіної у Дніпропетровську - 26 Січня 2016

«Шапочка і кит» Катерини Бабкіної у Дніпропетровську

Категорія: «Події»
Дата: 26 Січня 2016 (Вівторок)
Час: 17:30
Місто: Дніпропетровськ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі)
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1647


У вівторок, 26 січня, Книгарня «Є» та «Видавництві Старого Лева» запрошують на презентацію книжки Катерини Бабкіної «Шапочка і кит». Зустріч з авторкою відбудеться у рамках її туру Україною. 

Під час презентації, яку модеруватиме Вікторія Наріжна, Катерина розповість про книжку, про її головного героя, 8-річного хлопчика Шапочку, та його друга Кита, відповість на запитання та прочитає фрагменти з книжки.


Шапочка і кит - дуже доросла книга для дітей. Одного весняного дня маленький хлопчик зустрічає кита і вони стають приятелями, переживаючи неймовірні пригоди, - на цьому закінчується дитяча історія і починається недитяча. Бо хлопчикові 8, але він ще ніколи не був у школі, останній рік він прожив у лікарні, бо хворіє на лейкоз, йому не можна спілкуватися з однолітками, собаками та іншими потенційно небезпечними об'єктами, його мама і тато розлучені і мама будує взаємини із новим бойфрендом, що не сильно подобається бабусі, з якою вони живуть, а тато... а тато також має про це свою думку. Іншими словами, життя маленького хлопчика Шапочки надто звичайне і надто подібне на справжнє життя, тобто на життя, про яке не пишуть в дитячих книжках зазвичай.

Світ Шапочки, його уявлення про дружбу, смерть, чудеса, вдячність, кохання, майбутнє і все інше, зумовлені його дуже відмінним від інших дітей досвідом. Його розуміння світу може виявитися чеснішим і глибшим, аніж у багатьох дорослих. Такі книги є хорошим початком і приводом до розмови з дітьми (і дорослими) про інакших, людей, котрі живуть серед нас і разом, але мають інші можливості, відмінні від наших, мають свої небезпеки, хвороби і потреби, але так само мають бути любленими і щасливими.

Доросла презентація дитячої книги «Шапочка і Кит» - якраз для таких розмов. 

На заході можна буде придбати книгу та отримати автограф автора. 5 гривень з вартості кожного примірника ідуть до фонду Таблеточки, що займається допомогою онкохворим дітям.


Книжка «Шапочка і кит» вийшла у Видавництві Старого Лева наприкінці 2015 року. Ілюструвала книжку Юлія Пилипчатіна. 5 гривень з вартості кожного примірника видавництво спрямовує у благодійний фонд «Таблеточки», що опікується онкохворими дітьми. Авторка книжки Катерина Бабкіна оголосила онлайн-челендж #shapochka_i_milion_na_tabletochki – протягом 2016 року вона планує зібрати за допомогою книжки один мільйон гривень для фонду.


26 січня. Початок о 18:30. Вхід: вільний
Дніпропетровськ, Книгарня «Є», вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar