20 Квітня 2024, 00:10 | Реєстрація | Вхід
/ Синтез мистецтв // Український авангард // CLOSER - 13 Грудня 2015

Синтез мистецтв // Український авангард // CLOSER

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 13 Грудня 2015 (Неділя)
Час: 19:00
Місто: Київ
Місце: CLOSER
Адреса: вул. Нижньоюрківська, 31
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1059


Синтез мистецтв і науки та вироблення метамистецтва майбутнього — мета, якої прагнули панфутуристи. У творчому експерименті авангардисти поєднували різні мистецтва — сполучали літературу і живопис, літературу і кіно, літературу і театр.

Михайль Семенко починав із традиційних за формою віршів «Футуро-поезія», «Кубо-поезія», «Супре-поезія». Згодом він дав перші зразки поезомалярства — «Каблепоему за океан» і цикл «Моя мозаїка». Письменник Майк Йогансен і художник Вадим Меллер створили перший «монтажний роман», поєднавши текст і графіку; а Олексій Полторацький і Дан Сотник сполучали текст і фото в «комбінованих репортажах».

Багато письменників працювали у кіновиробництві, звідси намагання використати засоби кіномистецтва в художній літературі: Дмитро Бузько писав кіноповісті, Семен Скляренко — кінороман, Леонід Скрипник — «екранізований роман».



ЛЕКТОР — Ярина Цимбал, літературознавець, науковий працівник Інституту літератури ім. Шевченка НАН України, авторка досліджень з історії української літератури 1920-х років, літературної урбаністики та літературного побуту.


Розклад лекцій циклу "Український авангард"

ЛЕКЦІЇ ПРО ЧИТАННЯ  — це відкритий лекторій від літературної майстерні «Бартлбі і компанія», що створена товариством Cicuta Bookshop.

Ми воліємо відмовитися від читання нецікавих книг, так само як і від розмов про їх авторів. Йтиметься про письменників, які змінюють уявлення про можливості літератури. Про тексти, які вивертають смисли навиворіт, в яких мова винайдений заново. Про те, як ці тексти зроблені, і що потрібно про них знати, щоб читання приносило задоволення.

Лектори — письменники, критики, філологи, літературознавці, культурологи, видавці.
ЛЕКЦІЇ ПРО ЧИТАННЯ відбуватимуться двічі на місяць в арт-центрі Closer.


13 грудняПочаток о 19:00. Вхід: вільний. Київ, CLOSER, вул. Нижньоюрківська, 31

Обов'язкова онлайн-реєстрація - http://goo.gl/forms/pxBkGpyFPs
Якщо ви реєструвалися на попередні лекції «Бартлбі і компанії», вдруге реєструватися не потрібно.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar