29 Березня 2024, 15:27 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч із Леонідом Кононовичем | «Тема для медитації» - 26 Листопада 2015

Зустріч із Леонідом Кононовичем | «Тема для медитації»

Категорія: «Події»
Дата: 26 Листопада 2015 (Четвер)
Час: 13:00
Місто: Київ
Місце: Бібліотека ім. Садріддіна Айні
Адреса: вул. Олени Теліги, 55
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: calvaria
Кількість переглядів: 1036


26 листопада (четвер) в бібліотеці ім. Садріддіна Айні відбудеться особлива зустріч — із письменником і перекладачем Леонідом Кононовичем, присвячена його епічному роману «Тема для медитації».

Зустріч ініційовано до Дня пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій, проте Автор і книга, які стануть центром події, здатні вивести вас на відчутно інший рівень розуміння того, що відбулося колись або відбувається зараз. 

Недарма читачі та медіа називають «Тему для медитації» й одним із перших серйозних епічних романів у всій українській літературі взагалі, й посткатастрофною прозою, й романом-воронкою, який затягає, доки не дочитаєш його до останньої сторінки, і книгою, що здатна пробудити генетичну пам’ять кожного та книгою про споглядання себе поза простором і часом.

Леонід Кононович не часто з’являється на публіці, тому зустріч дає рідкісну можливість разом із письменником знайти та відчути свою грань «Теми для медитації», яку в одному з найсвіжіших літоглядів охарактеризовано наступним чином:

«Книга про споглядання себе поза простором і часом, саме тому тест не обмежується Голодомором, 70-ми та 90-ми, а набуває епічного розмаху. Тут вам і вплив Коліївщини на рід головного героя, і доісторичні міфи про українське пекло, ім’я якому Отхлань, і про Морану, яка його охороняє і т. ін. Все це заради того, аби ви спробували вийти поза межі власної реальності і зрозуміти своє буття в контексті життя нації і як таке, що має певну причину, рацію, мету...» Літогляди Сущука 


26 лістопада. Початок о 14:00. Вхід вільний.
Адреса: Київ, вул. Олени Теліги, 55. Бібліотека ім.Садріддіна Айні.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar