20 Квітня 2024, 14:29 | Реєстрація | Вхід
/ «Антиутопія. Диктатура. Суспільство» - 19 Листопада 2015

«Антиутопія. Диктатура. Суспільство»

Категорія: «Події»
Дата: 19 Листопада 2015 (Четвер)
Час: 18:30
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3 (метро «Золоті ворота»)
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1105


Книгарня «Є» та видавництво «Віват» запрошують на відкриту дискусію «Антиутопія. Диктатура. Суспільство» за мотивами роману Олексія Чупи «Акваріум». Учасники дискусії – Олексій Чупа, Вано Крюґер та Анатолій Дністровий. Дискусія відбудеться у четвер, 19 листопада. Початок – о 18:30. 

Одного дня звичайний український хлопець випадково купує касету, на якій замість музики записана моторошна сповідь колишнього науковця, соціопата і домашнього тирана, що відловлює людей і просто у київському передмісті створює з них примітивне суспільство, ставши над ними диктатором і Богом. Історія, що вмістилась у 90 хвилин касетного запису, водночас охоплює понад 20 років новітньої української історії – від розвалу СРСР до неназваної, але цілком очевидної революції. Роман-антиутопія «Акваріум» Олексія Чупи розкриває природу диктатури і розповідає про жорстокий соціальний експеримент, усередині якого, саме того не знаючи, живе українське суспільство.

Які ризики повернення диктатур у Європі? Чи можливо уникнути диктатур, чи коливання від диктатури до демократії і навпаки – лише природний цикл, боротися з яким немає сенсу? Чи мають сенс революції? Про це ми поговоримо з письменниками Олексієм Чупою, Вано Крюґером та Анатолієм Дністровим.


Олексій Чупа народився 1986 року у місті Макіївка на Донеччині. Вивчав філологію, працював машиністом на коксохімічному заводі і паралельно писав поезію, а згодом і свою першу прозу. Досить відомий поет, у 2014 Чупа здійснив справжній прорив як прозаїк: протягом року вийшли друком одразу три його книжки – романи «10 слів про вітчизну» («КСД») і «Бомжі Донбасу» («Discursus») та роман у новелах «Казки мого бомбосховища» («КСД»). Того ж року після кількох місяців окупації був змушений виїхати з Донеччини. У 2015 півроку провів у Польщі, працюючи над перекладами польського письменника Марека Гласка в рамках стипендіальної програми Gaude Polonia. Цього року роман Олексія Чупи «Акваруім» був відзначений спеціальною премією від мережі книгарень «Буква» в рамках Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», а також увійшов у довгий список літературної премії Книга року ВВС-2015


19 листопада. Початок о 18:30. Вхід вільний.
Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3 (метро «Золоті ворота»)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar