28 Березня 2024, 18:33 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Євгенії Кононенко «Симбалайн» - 5 Листопада 2015

Презентація книжки Євгенії Кононенко «Симбалайн»

Категорія: «Події»
Дата: 05 Листопада 2015 (Четвер)
Час: 17:30
Місто: Київ
Місце: Національна спілка письменників України
Адреса: вул. Банкова, 2, другий поверх, Вітальня
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: calvaria
Кількість переглядів: 1208


Перша презентація книжкової новинки «Симбалайн»
за участі Євгенії Кононенко та Владислави Осьмак


У четвер, 5 листопада, в розкішній Вітальні на другому поверсі маєтку Лібермана, більше знаному як Національна Спілка письменників України, відбудеться перша презентація нової книжки метра короткої прози Євгенії Кононенко «Симбалайн»
Модератор зустрічі - Ксенія Мацкевич.

До збірки увійшли повість і чотири новели, доповнені поезіями Авторки та ілюстраціями Михайла Євшина. «Симбалайн» — особлива книжка Авторки, бо тут має голос не лише внутрішня жінка, а й внутрішній чоловік Євгенії Кононенко. І як пише літературатурний критик Ігор Бондар-Терещенко, «…вона розчинила у своїй прозі чарівну пігулку музичної радості навпіл з літературною і навіть мистецькою чутливістю».

Спеціальний гість вечора і співучасниця презентації — культуролог, викладач кафедр культурології НаУКМА та Педагогічного університету ім. М.Драгоманова), екскурсовод, автор циклу програм «Читаємо Київ» Інтернет-каналу betv Владислава Осьмак.

Цю книжку називають емоційним пазлом недарма: під час презентації на вас чекає захоплива мандрівка та цікаві знахідки, короткі зупинки та перехрестя медитації. І, звісно, можливість отримати автограф Автора й придбати книжку, яку хочеться відчути на дотик, дивитись і читати самому та дарувати.


Євгенія Кононенко — авторка повістей та романів, новел та есеїів, поезій та творів для дітей, літературних перекладів з англійської та французької мов. Сьогодні її творчий доробок втілений у майже 40 виданих в Україні книжках та у перекладах її творів англійською, білоруською, в’єтнамською, німецькою, польською, російською, французькою, фінською, хорватською, чеською та японською мовами. Однак найбільше визнання Євгенія Кононенко отримала за свою коротку прозу, яку єднає «вічна» тематика — жінка у різних життєвих ситуаціях. Ця проза не лише видається в Україні та перекладається іншими мовами, вона є темою наукових досліджень як в Україні, так і за кордоном.


5 листопада. Початок о 18:30. Вхід вільний
Київ, вулиця Банкова, 2, Національна Спілка письменників України (другий поверх, Вітальня)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar