19 Квітня 2024, 06:40 | Реєстрація | Вхід
/ Публічна дискусія з серії «Апокаліпсис міста» - 22 Жовтня 2015

Публічна дискусія з серії «Апокаліпсис міста»

Категорія: «Події»
Дата: 22 Жовтня 2015 (Четвер)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: YeBookstore
Кількість переглядів: 827


Книгарня «Є» та «(Пост)соціалістичне місто» Інституту східних ініціатив (Краків) запрошують на публічну дискусію із серії «Апокаліпсис міста», яка відбудеться 22 жовтня.  Учасники: Станіслав Цалик та Михайло Черенков. Модерує філософ і релігієзнавець Катерина Новікова

Взаємні міфи і взаємні страхи Києва та Донецька у бесіді письменника Станіслава Цалика (Київ) з теологом та філософом Михайлом Черенковим (Донецьк). Людина може зруйнувати місто, але й місто може зруйнувати людину – як знайти порозуміння? Якими є ми сьогоднішні, мешканці постсоціалістичних міст? Духи минулого намагаються повернути втрачений простір – на якому фундаменті ми мріємо будувати (відбудовувати) наші міста? 

Перша зустріч проекту «Апокаліпсис міста» розпочинає відкриту дискусію, в проблемному ракурсі якої планується обговорення низки актуальних тем. 
Новопосталі феномени (як тимчасово втрачені міста чи пертурбації урбаністичного простору), сусіпільно-культурні процеси (як декомунізація), історичні події (Майдан, війна на сході України) - все це створює нове культурне поле, нові коди, нові практики існування у місті.
 
Продукування смислів, розуміння значення цих процесів, пошук адекватних засобів для осмислення їх - так можна окреслити першорядні завдання проекту «Апокаліпсис міста»


22 жовтня. Початок о 18:00. Вхід: вільний.
Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3 (метро «Золоті ворота»)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar