20 Квітня 2024, 04:13 | Реєстрація | Вхід
/ «Прощальний поцілунок» від Крюґера у Рівному - 21 Жовтня 2015

«Прощальний поцілунок» від Крюґера у Рівному

Категорія: «Події»
Дата: 21 Жовтня 2015 (Середа)
Час: 19:00
Місто: Рівне
Місце: Драмтеатр (мала сцена)
Адреса: Театральна площа, 1
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1222


21 жовтня організація «Література.РВ» запрошує всіх на презентацію нової книги київського поета Вано Крюґера. Письменник представить у Рівному збірку віршів «Прощальний поцілунок Ілліча». У програмі вечору: презентація книги, читання віршів різних періодів та спілкування з аудиторією. Рівненську зустріч модеруватиме керівник МГО «Література.РВ» - Вікторія Дикобраз. Організатори обіцяють цікаві розмови з письменником, обговорення поетичних збірок та, звісно, читання віршів самим автором. 

Вано Крюґер – один із найбільш епатажних поетів сучасної української літератури. Постійний учасник літ. фестивалів та навкололітературних заходів. Письменник іменує себе «некрокомуністом» і створює навколо власної персони своєрідний міф. Справжнє ім’я поета-експериментатора – Іван Коломієць



Довідка
Вано Крюґер (справжнє ім’я – Іван Коломієць) – поет, «некрокомуніст», вічний студент Києво-Могилянської академії (навчався там на трьох кафедрах – філософії, культурології та політології), вільний інтелектуал. До жодної із політичних партій себе не відносить. Працював журналістом.

Автор поетичних збірок «Ніжна посмішка Берії» (в-во Сергія Пантюка), «Зіґґі Фрейді & Ктулху» («Смолоскип», 2014), «Вертеп на Куренівці» («Смолоскип», 2015), «Прощальний поцілунок Ілліча» («Люта справа», 2015). Окремі вірші перекладалися анґлійською, німецькою, чеською, польською, російською, італійською і бенґальською мовами. 



Тематика творчості – епоха комунізму, яку автор розкриває з допомогою іронії та «загравання». Як зазначає сам Вано Крюґер: «…це гра з ідеологією, з міфологічним пластом радянської доби, червоної доби епохи терору, революції, війн (…) Те, що я називаю «некрокомунізм» — це радше певний заклик до деміфологізації».

Друком вийшло вже чотири збірки віршів Вано Крюґера. Перша має назву – «Ніжна посмішка Берії». Як пояснює сам автор, ця книга – гра  з парадоксами, тут переплітається комуністичний міф із поп-культурою. У 2014-му році у видавництві «Смолоскип» виходить друга збірка Вано Крюґера «Зіґґі Фрейді & Ктулху». Олег Коцарев характеризує книгу: «Від іронічного культурологічного споглядання й комбінування – до містики й пристрасті».


Цьогоріч світ побачило аж дві збірки авторства Крюґера. Це - «Вертеп на Куренівці», яка відрізняється від попередніх книг особливою естетикою та майже відсутньою пародією, та «Прощальний поцілунок Ілліча». Остання вийшла у видавництві «Люта справа». Збірку можна охарактеризувати як «пафос зла, розпусти та комунізму». Але цей пафос переходить в іронію та радісний поетичний абсурд.


21 жовтня. Початок о 19:00 | Рівне, Драмтеатр (мала сцена), Театральна площа, 1
Вхід на вечір вільний за умови реєстрації за посиланням: https://goo.gl/duFlGC
Додаткова інформація: (098) 454 93 09 (Анна Невірковець)
Організатори заходу: МГО «Література.РВ»

Подія Вконтакті: http://vk.com/vano_kruger_rv


0 коментарів

Залишити коментар

avatar