19 Квітня 2024, 17:33 | Реєстрація | Вхід
/ Проект «роздІловІ»: Харків - Чернівці - Львів - 10 Вересня 2015

Проект «роздІловІ»: Харків - Чернівці - Львів

Категорія: «Події»
Дата: 10 Вересня 2015 (Четвер)
Час: 22:00
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1205


На початку вересня Творча агенція «Artpole» із проектом «роздІловІ» вирушають у мандри трьома містами України.

«роздІловІ» — це поетично-музично-візуальний перфоманс від Творчої агенції «Artpole», що задуманий як листування між Ним і Нею. Деякі поетичні твори можна зустріти в «Месопотамії» Сергія Жадана та в інших його книгах. Деякі прозові фрагменти з’являються раптово і несподівано — їх не знайдеш в жодному виданні… «Його» тексти читатиме автор, Сергій Жадан. «ЇЇ» епізоди — графічні символи на екрані. Упродовж твору Вони проживають найгостріші і найніжніші моменти, які завжди супроводжує музика. Музичну канву створюють акордеон, електро-скрипка та інші електронні інструменти. Поезія та музика звучатимуть, змінюючи та доповнюючи одне одного, надаючи твору та простору відкритості і непередбачуваності.

текст/голос: СЕРГІЙ ЖАДАН
ідея: ОЛЯ МИХАЙЛЮК 
звук: ОЛЕКСІЙ ВОРСОБА / ВЛАД КРЕЙМЕР
монтаж: МИКОЛА КАРАБІНОВИЧ

Фото - Олексій Карпович

Сергій Жадан: «Розділові» живуть своїм життям, змінюючись настільки, наскільки змінюється повітря довкола нас. Багато слів і речень сьогодні звучать цілком інакше, сприймаються зовсім по-іншому. Гадаю, тим, хто пам’ятає, як усе починалося, хто був на перших версіях проекту, цікаво буде порівняти звучання віршів та інструментів, порівняти літери й розділові знаки.

Оля Михайлюк: Хтось любить писати, а хтось закреслювати, хтось грати музику, а хтось — слухати радіо. «Любити» — найважливіше дієслово нашого проекту. Нові мелодії й лінії, звуки й кольори, люди й стани — заради того, щоб наблизитися якомога ближче до первинного сенсу цього слова.


Влад Креймер: Для мене «роздІловІ» це насамперед прекрасні й неймовірно цікаві люди. А сам проект — довільні роздуми, я б навіть сказав — лабораторна робота — на тему кохання. Кохання як складного багатогранного явища, прекрасного й жахливого, того, що відроджує, руйнує, надихає, спустошує… Проект дуже динамічний, він дихає, живе і змінюється разом з часом, що тече крізь нас — як і кохання. Мабуть, цим він і цінний — ріка без початку й кінця, завжди in the middle of nowhere...

Фото - Олексій Карпович

Розклад виступів: 

  • 2 вересня — Харків, Планетарій, початок о 21:00, вхід 90 грн, студентам 50 грн
  • 6 вересня — Чернівці, Філармонія, початок 00:00, вхід вільний
  • 10 вересня — Львів, ТЮГ, початок о 21:00, вхід за єдиним фестивальним квитком


0 коментарів

Залишити коментар

avatar