25 Квітня 2024, 07:11 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція Вахтанґа Кебуладзе «Кант & Хармс» - 20 Серпня 2015

Лекція Вахтанґа Кебуладзе «Кант & Хармс»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 20 Серпня 2015 (Четвер)
Час: 20:30
Місто: Київ
Місце: Клуб «Хармс»
Адреса: вул. Володимирська, 45а
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1024


20 серпня у «Хармсі» пройде лекція Вахтанґа Кебуладзе – філософа, публіциста, поета, музиканта і перекладача.

Критичне ставлення до навчання Канта починає формуватися у російській філософії ще в ХIХ столітті. Найчастіше ця критика мала не науково-академічний, а релігійний характер. Від Соловйова до Флоренського завзяті захисники «російської духовності» нападали на Канта, вбачаючи в його філософії мало не головну загрозу.

Цікаві відгомони такого ставлення до Канту звучать в російській поезії та літературі Срібного століття. Тут, в першу чергу, варто згадати Андрія Білого, який спочатку сам знаходився під великим впливом Канта, а потім досить вишукано і іронічно зживав це своє захоплення у власній поезії.

Члени ОБЕРИУ (Об'єднання реального мистецтва), одним з яких був Данило Хармс, продовжили традицію критичної рецепції Канта. Але, якщо представники російської релігійної філософії в основному критикували етичну концепцію Канта, то оберіути, і в першу чергу Хармс, у своєму прагненні до абсурду, намагалися переосмислити основи теоретичної філософії Канта. Хармс робив це дуріючи. 


Вахтанг Кебуладзе - філософ, публіцист, поет, музикант і перекладач, доктор філософських наук, доцент кафедри філософії філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Кураторка події - Олександра Сметаненко


20 серпня. Початок о 19:30. Вхід: вільний. Реєстрація: http://bit.ly/harmskant
м. Київ, «Хармс», вул. Володимирська, 45а. Як дістатися: http://bit.ly/картахармс


0 коментарів

Залишити коментар

avatar