19 Квітня 2024, 23:03 | Реєстрація | Вхід
/ Поетичний конкурс «НАМАЛЮЙ МЕНІ НІЧ» - 5 Серпня 2015

Поетичний конкурс «НАМАЛЮЙ МЕНІ НІЧ»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 05 Серпня 2015 (Середа)
Час: 01:00
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 3986


Міжнародний літературно-мистецький журнал «Склянка Часу*Zeitglas» оголошує поетичний конкурс одного вірша про любов «НАМАЛЮЙ МЕНІ НІЧ», присвячений 90-літтю українського поета Миколи Євгенійовича Петренка, та запрошує до участі авторів, що віршують українською або російською мовами. Місце проживання авторів, громадянство і вік значення не мають.

Умови конкурсу

Поетичний конкурс «НАМАЛЮЙ МЕНІ НІЧ» проводиться з 28 лютого 2015 по 5 серпня 2015 року в два етапи. На конкурс приймаються віршовані твори, написані в будь-якій віршованій формі, включаючи вірші в прозі.
 
Кожен автор може подати тільки один твір, розміром не більше 28 віршованих рядків. (7 строф).
 
Приймаються віршовані твори будь-якого жанру і будь-якої форми, присвячені любові, всім, кого ви любите. Визнання в любові, любовні оди – все, що стосується ваших коханих або просто улюблених і дорогих вам людей.
 
Редакция журналу «Склянка Часу*Zeitglas» приймає до розгляду авторські тексти за обов`язкової наявності:
- короткого листа (назва твору, зазначення конкурсу)
- короткої біографії автора (із зазначенням року народження та вірно поданої поштової адреси автора: Прізвище та ім`я по батькові, вулиця, номер будинку та квартири, місто, поштовий індекс, номер телефону).
 
Увага:
Тексти повинні надсилатися е-поштою zeitglas@ck.ukrtel.net  та у роздруківці на папері (12 кегль, з чіткою різницею тире від дефісу, перевіреною орфографією, без усяких обрамлень і довільних форматувань)
 
Прозові твори до розгляду не беруться.
 
Надаючи свої твори, автор погоджується з подальшим публікуванням чи використанням їх тексту в рамках літературних проектів журналу.
 
Тексти надсилалися на електронну адресу: zeitglas@ck.ukrtel.net із позначкою «Поетичний конкурс М.Петренка».
 
Пересилка роздрукованого тексту на папері за власноручним підписом автора обов‘зкова на адресу редакції:
«Склянка Часу*Zeitglas»
Вул. Шевченка, 31/32,
м. Канів,
Черкаської обл.
19000
 
NB!
За підсумками 1-го конкурсного етапу (5  серпня 2015 ) буде видано спеціальний вісник Міжнародного поетичного конкурсу одного вірша про любов «НАМАЛЮЙ МЕНІ НІЧ».  До нього увійдуть усі допущені до конкурсу твори із поданням короткої довідки про авторів. Вісник буде виготовлено обмеженим накладом лише для учасників конкурсу та редакції журналу. Опісля отримання та прочитання ВІСНИКУ, кожен автор може долучитися до обговорення творів на цьому сайті.

Таким чином розпочнеться другий етап. Етап голосування.(Слід назвати три кращі твори та їх авторів). Цю інформацію врахує редакція. Остаточні результати конкурсу будуть оголошені до середині вересня 2015 року, коли визначаються володарі перших трьох місць.
 
Мета Конкурсу

 * Вітання ювіляра із високою датою!
 * Показ багатства, краси, поетичного слова.
 * Популяризація сучасної художньої літератури як етичної основи будь-якої цивілізації.
 * Виявлення талановитих сучасних поетів і літературних талантів будь-якого регіону України і за її
   межами та допомога в публікації їх робіт.
 * Винесення їх творів на широкий загал читачів, літературознавців і видавців.
 * Привертання уваги широкій громадськості до сучасної поезії.
 
Нагороди

Автори трьох найкращих поезій будуть відзначені дипломами і призами. Іх твори буде перекладено на німецьку мову та опубліковані на сторінках міжнародного літературно-мистецького журналу "Склянка Часу*Zeitglas". Інші, відзначені редакцією роботи, будуть  публікуватися мовою оригіналу на сторінках зазначеного журналу та літературного альманаху «Скіфія».
 
Наради будуть вручені переможцям і лауреатам в рамках 22-го Міжнародного книжкового Форуму видавців  в місті Львові (9 – 13 вересня)
 
Термін проведення Конкурсу

Конкурс проводиться в два етапи:
Перший – надходження творів, до 5 серпня 2015 року.
Другий – визначення переможців, підбиття загальних підсумків: до 10 вересня 2015 р.
Оголошення головних підсумків Конкурсу на сайті Конкурсу – до 12 вересня 2015 р.
 
Перемогу в конкурсі забезпечуватимуть як репости в соціальних мережах, так і позитивні коментарі до твору, залишені користувачами на цій сторінці конкурсу, котрі будуть враховані редакцією журналу.

Бажаю успіху в конкурсі і рекомендую розповісти про нього на своїх сторінках в соціальних мережах!
З повагою, Олександр Апальков,
Редактор літературно-мистецького журналу «Склянка Часу*Zeitglas».
 
Довідки за тел: +38 (04736) 36805
е-пошта: zeitglas@ck.ukrtel.net
 

Про Миколу Євгеновича Петренка


Народився у 1925 році в м. Лохвиця Полтавської області в сім'ї робітника.
Під час Другої Світової війни був вивезений на примусові роботи до Німеччини. За спробу втечі відбував покарання в концтаборах. Після закінчення війни пройшов фільтраційні та трудові табори в СРСР.

У 1951 р., закінчив факультет журналістики Львівського державного університету.
Працював в обласній молодіжній газеті, редактором Львівського телебачення, кореспондентом «Літературної України», звідки був звільнений за «пропетлюрівські» вірші. У 1957 р. вийшла перша поетична збірка.

Автор більше 60 книг: поезії, проза, гумор, публіцистика, вірші для дітей, казки, пісенні тексти, п'єси та лібрето музичних вистав, які ставилися на сценах львівських театрів: «Чарівне кресало», «Довбушів топірець», «Дві Іванки», «Шість імен» та інші.

Автор збірок поезій «Дні юності», «Серцем палаючим», «Весняний засів», «Суворі береги», «Гранітні віхи», «Боровиця», «Заповітна гора», «Вітрова гора», «Молода осінь», «Віра в мирний день», «Символіка слова», «Понад двома безоднями», «Нагорна сповідь», «Про вербу», «Заново б тебе зустріти», «Я — дух одвічної стихії», «Упала зморшка на твоє чоло»; прози «Світ чекає на тебе», «Не ступлю на цю землю», «Чекання райдуги», «Щоб ластівки прилітали», «Контрольна для вчителя», «Перепустка до раю», «Лицарі пера і чарки», «Пошматований день», «Край залізних стовпів», «Написане на снігу», «Через 44 довгих років»; книжок для дітей «Марічка- невеличка», «Чом не ростуть вареники», «Вусата сімейка», «Довбушів топірець», «Похід на Чорногору», «Непроданий кінь», «Вишиванка від ангела», « Кожух для п'яти братів».

Лауреат премій ім. Павла Тичини, Юрія Яновського, Маркіяна Шашкевича, Богдана-Нестора Лепкого. http://uk.wikipedia.org/wiki/Петренко_Микола_Євгенович


0 коментарів

Залишити коментар

avatar