19 Квітня 2024, 02:39 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація нової книжки Богдана Жолдака "УКРИ" - 2 Липня 2015

Презентація нової книжки Богдана Жолдака "УКРИ"

Категорія: «Події»
Дата: 02 Липня 2015 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня "Є"
Адреса: вулиця Лисенка, 3, метро "Золоті ворота"
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: YeBookstore
Кількість переглядів: 1191


Книгарня "Є" та видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" запрошують на зустріч із найбільшим письменником сучасної України - Богданом Жолдаком. Зустріч відбудеться у рамках презентації його нової книжки "УКРИ" 2 липня у Книгарні "Є" за адресою: вул. Лисенка, 3. Початок о 18.00. Модеруватиме зустріч Іван Малкович.



"Кіноповість «УКРИ» відомого українського письменника, драматурга та кіносценариста Богдана Жолдака — це бойова проза про сучасне АТО. Майже сто років тому Юрій Яновський створив неперевершені взірці про тодішнє АТО, узявши фактаж із вуст Юрка Тютюнника.«УКРИ» — це суцільний «екшн», заснований на реальних подіях російсько-української гібридної війни, в якій сучасні українці, подібно до героїв «Енеїди», відчайдушно жартують зі смертю, захищаючи свою землю і честь. Для читачів майже всіх поколінь"



Богдан Жолдак – найбільший письменник сучасної України (власна вага 154 кілограми). Народився 13.02.1948 р. в сім’ї письменників-незаможників.
Має вищу філологічну освіту (Закінчив у 1972 році Київський держуніверситет ім. Т.Г. Шевченка). 

Викладав у школі українську мову та літературу, потім організував дві дитячі кіностудії. Писати прозу почав іще в 60-і, однак опублікуватися тоді не вдавалося, друкував лише карикатури, оприлюднився лише в 82-у році як драматург: "Гопак-опера Конотопська відьма” (Академічний театр ім. Франка в Києві), "Хто зрадить Брута?” (там же), та багато інших п’єс у різних театрах України. Перемагав неодноразово з п’єсами на республіканських конкурсах. 

Автор сценаріїв до кінофільмів "Козаки йдуть”, "Відьма”, "Іван та кобила”, "Дорога на Січ” та безлічі короткометражних ігрових, анімаційних, документальних, відео стрічок.
Створив перший на Україні майстер-клас з кінодраматургії на кінофакультеті КДІТМу.
Був шоуменом кількох телевізійних програм, зараз - ведучий щотижневої радіопередачі "Брехи – літературні зустрічі з Богданом Жолдаком” (щопонеділка на 1-ому каналі Національного радіо). 

Прозу друкував у багатьох часописах та газетах України, увійшовши до течії "Нова хвиля”. Прозові збірки "Спокуси”, "Яловичина – макабрески”, "Як собака під танк”, "Бог буває”. Публікувався в прозових перекладних альманахах США, Канади та Німеччини.
Брав участь у багатьох мистецтвознавчих конференціях та семінарах, а також в прямих мистецьких радіо- та телеефірах. 

Друкує в газетах та часописах мистецтвознавчі статті. Окрім того дуже плідно працює в жанрі мистецтвознавчого оповідання. Має й чималий доробок у специфічному жанрі "мистецтвознавстві-через-пародію”, де предмет дослідження аналізується за допомогою гротесковї пародії на нього. Учасник Національної спілки письменників України та Національної спілки кінематографістів України.


2 липня. Початок о 18:00. м.Київ, Книгарня "Є", вул. Лисенка, 3. Вхід: вільний. 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar