18 Квітня 2024, 11:39 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція Миколи Скиби «Шевченко - код проактивності» - 29 Квітня 2015

Лекція Миколи Скиби «Шевченко - код проактивності»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 29 Квітня 2015 (Середа)
Час: 15:00
Місто: Київ
Місце: Музей книги та друкарства
Адреса: вул. Лаврська, 9, корп. 9
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1020


Ще за життя Тарас Шевченко став певним культурним кодом для усіх, хто волів ототожнювати себе з українським проектом. Однак як і кожний код він вимагає коректного прочитання без чого ми ризкуємо потрапити у пастку помилкових припущень щодо історичного бекграунду своєї спільноти, і відповідно, - помилитися при формуванні нового культурного канону. 

У рамках лекції ви зможете поглянути на постать Шевченка з позиції гуманістичної філософії та знайти особистісні пункти дотику з його творчим потенціалом, оминаючи усякі офіційні доктрини.

Сприйняття Тараса Шевченка ще за його життя вийшло за рамки суто мистецької проблематики. Він став чинником, який не могли ігнорувати і не лише інтелектуали та люди творчості, а й "державні муж" та політики з політтехнологами різних режимів і забарвлень. Розтиражований на сьогодні образ поета і художника несе на собі відбиток цих політичних маніпуляцій. Це істотно спотворює сприйняття культурної спадщини як активу особистісного розвитку.

Запропонована Абрахамом Маслоу (тим самим, який розробив знамениту піраміду людських потреб) концепція самоактуалізіціі особистості дозволяє наблизиться до "розшифровки" Шевченко культурного коду. Які двері це дозволяє відкрити сучасному креативному поколінню? Чому проактивность так істотна в наших життєвих стратегіях? Про це і піде мова у ході лекції. Спікер - Микола Скиба.

Фото: м. Харків, Белгородський узвіз - Муниципальные граффити


29 квітня. Початок о 14:00. Вхід: вільний.
м. Київ, Музей книги та друкарства, вул. Лаврська, 9, корп. 9.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar